Mališani iz banjalučkog vrtića “Bubamara” dali simpatična objašnjenja nekih riječi

Objavljeno: 6. 11. 2016 u 16:43h

Razmišljanja i poimanja o nekim riječima i pitanjima djece predškolskog uzrasta mogu da nas oduševe, iznenade i iskreno nasmiju.

Šta za ljubav, sreću, laž ili politiku smatraju mališani uzrasta četiri, pet i šest godina, provjerili smo u banjalučkom vrtiću “Bubamara”.

Iako su pitanja naizgled bila laka, nekim mališanima trebalo je vremena da smisle odgovor. Ovi mališani znaju da se ljubav izražava zagrljajima poljupcima, ali, kako kažu, i kupovinom ruža.

Druženje i igra, te uspjeh i pobjeda u nečemu za mališane ovog uzrasta je sreća.

Mališani su govorili i šta znači kada u vrtiću neko ima bombon i kako se ljubav i laž pokazuju pomoću tog slatkiša.

Petar Kovačević (3)

Ljubav je kad te neko voli i zoveš ga telefonom. Sreća je kada se igramo policije.

Katarina Štrbac (5)

Ljubav je kada te neko zagrli i kada te neko voli. Laž je ako lažeš nekoga, a to je kada ne kažeš istinu. I ne smije se lagati. Sreća je kada uspiješ nešto i kada pobijediš.

Matea Mučibabić (5)

Sreća je kada se neko voli, na primjer da se zagrli ili poljubi. Može biti i kada tata mami donese cvijeće. Ljubav je kada se neko puno zagrli i da mu donese buket sa ružama. Laž je kada ti neko kaže da će kupiti televizor i onda neće.

Dimitrije Miletić (5)

Sreća je kada se igramo i družimo. Ljubav je kada te neko zagrli, poljubi i igra se s tobom. Laž je kada nekoga lažeš. To je ako mu kažeš da ćeš mu dati bombonu i onda je ne daš. Političari su oni koji se snimaju i govore na televiziji, a govore kakvo je vrijeme.

Đorđe Ćelić (6)

Laž je kada neko ‘oće da ti otme ljulju i ne da ti. Ljubav je kada te neko zagrli ili poljubi ili kada dijete mami donese cvijet. I kada neko ima brata pa mu pomogne nešto. Političar je kada neko izjavi neku izjavu i onda dođe novinar.

Nina Pavičić

Ljubav je kada te neko voli, kada se ljubi, kada se grli, pomaže drugoj osobi kada je bolesna, a simpatija kada se neko nekome sviđa. Laž je, na primjer, kada neka djevojčica ili dječak kažu da će kupiti telefon i ne kupe. I ovdje kažemo da će neko nekome dati bombonu, a onda mu taj da klackalicu, ali ne dobije bombonu.

Sara Đurđević

Laž je kada nekome kažeš da ga voliš, a ne voliš ga.

Marija Jakšić (4)

Ljubav je kada nekoga voliš. Sreća je kada nisi tužan.

Lena Kovačević (4)

Ljubav je kada te neko voli, a mene voli moj brat, oba brata. Može biti kada te vole i rođaci, tata i mama. Laž je kada lažeš da si nešto uradio, a nisi. Kada ideš kući, a umjesto toga ideš napolje.

Maša Pećo (4)

Laž je kada mamu lažeš i onda ti naraste nos. I kada nešto kažeš da si uradio, a nisi. Ja se neću zaljubiti jer to ne volim. Sreća je kada se nasmiješiš.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/malisani-iz-banjaluckog-vrtica-bubamara-dali-simpaticna-objasnjenja-nekih-rijeci/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot