Banjaluka: Godina zatvora zbog pokušaja iznude 250.000 evra

Objavljeno: 2. 11. 2016 u 10:47h

Slavica Maletić (47) iz Banjaluke osuđena je u banjalučkom Okružnom sudu na godinu zatvora jer je prijeteći pokušala da iznudi 250.000 evra od sugrađanina Nedeljka Kovačevića (58).

Izricanju presude prethodilo je priznanje krivice optužene pred sudskim vijećem, kojem je predsjedavala sudija Snježana Kudrić. Vijeće je prihvatilo njeno priznanje, a obrazlažući presudu sudija je istakao da je optuženoj izrečena blaža kazna.

Branilac Maletićeve, advokat Svetozar Ivetić kazao je da će kada dobije presudu odlučiti o eventualnoj žalbi.

“Nisam očekivao ovakvu kaznu. Moja branjenica je sve počinila iz prostodušnosti i naivnosti. Nije tu bilo nikakve namjere da se iznudi novac”, rekao je advokat Ivetić.

Prema presudi, Maletićeva je od 7. do 15. maja prošle godine u više navrata slala prijeteće poruke Kovačeviću, tražeći od njega 250.000 evra.

U jednoj od nekoliko poruka je navela: “Ovo shvati ozbiljno, sprema se uništenje cijele porodice. Uslov je 250.000 evra, to neće biti kraj. Uskoro poziv gdje ćeš ih donijeti, vidimo se gore. Kako imaš sedam dana, spremi ih, poslije roka žene i djece nemaš, što prije to bolje. Čujemo se gdje i kad”. U drugoj je navela: “U nedjelju u 12.05 časova ćeš ih donijeti. Niko ne smije znati osim tebe. Ako ne bude po dogovoru, bićeš ubijen”.

Maletićeva je u sudu tokom priznanja krivice izjavila da se kaje zbog svega i da joj to nije trebalo.

“Tako sam postupila jer je taj čovjek bio nepristojan. Prozvao me kurvom i bilo mi je jako krvio, te sam htjela da ga zaplašim”, rekla je Maletićeva.

Oštećeni Kovačević ranije je u sudu istakao da je njegova porodica zbog nje preživjela traume.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-godina-zatvora-zbog-pokusaja-iznude-250-000-evra/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])