Banjaluka: Budimo humani, pomozimo Konstadinovićima (Video)

Objavljeno: 2. 11. 2016 u 19:37h

Višečlana porodica Kostadinović iz banjalučkog naselja Šargovac živi na rubu egzistencije. Šestoro djece imaju Slađana i Duško. Teško žive. Još teže nakon što su im oba sina oboljela od mišićne distrofije.

“Najveći nam je problem što su nam dva dječaka oboljela od mišićne distorfije i trebaju da idu u Italiju. Liječenje je veoma skupo. Mi smo nezaposleni, ne možemo to da izvedemo. Dobijamo 140 maraka dječjeg dodatka, i 166 maraka tuđe njege za Stefana. To nam je nedavno odobreno. Potrebna nam je pomoć, da odemo u Italiju da vidimo kako ćemo dalje, da im bar te mišiće zadržimo. Bar onakvima kakvi sada jesu, jer je Stefanovo stanje iz dana u dan sve lošije. Već je dobio invalidska kolica. Osim osmogodišnjeg Stefana, nedavno je ustanovljeno da je i Dario obolio od iste bolesti”, kaže majka Slađana.

“Stefanu je rađena DNK analiza u Parizu. Da se ustanovi o kakvoj je mutaciji gena riječ. Ustanovljeno je da sam ja nosilac. S obzirom na to, sve curice kada budu punoljetne moraće da rade iste te analize jer ako budu nosioci tih gena, neće moći da rode mušku djecu” – kazala je Slađana.

Zahvaljujući pisanju banjalučkih medija, muž se zaposlio. Počeo je raditi u Institutu za građevinarstvo. Djeca dobro uče. Dječaci iako bolesni ipak idu u školu. Pomažu im i drugari. Kažu, nose im i torbu do škole.

“Moramo ga voditi stalno, ponekad ga bole mišići pa ne može da ide. Koriste svaki dan one radne terapije, fizikalne terapije, da im se koliko toliko poboljša stanje. Dario je još uvijek pokretan i ide sam, ali obzirom da je mlađi od Stefana godinu i po znači da ga isto čeka kao i Stefana” – kaže majka Slađana sa suzama u očima.

Majka Slađana zahvaljuje svim ljudima dobre volje koji su dosada pomogli, naglašavajući da će im pomoć i ubuduće biti potrebna. Pomoći možete i vi. Pozivom na broj 1412 donirate jednu konvertibilnu marku za liječenje braće Kostadinović, oboljelih od mišićne distrofije. Budimo humani. Pomozimo braći Kostadinović!

Izvor: Srpskacafe

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-budimo-humani-pomozimo-konstadinovicima-video/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])