Male turiste oduševile ljepote Banjaluci

Objavljeno: 1. 11. 2016 u 15:00h

Mališani iz gradskih vrtića, njih oko 50, bili su oduševljeni ljepotama i znamenitostima grada. Obilazak “malih turista” iz vrtića “Naša djeca” organizovale su turističke organizacije grada i RS u sklopu trećeg projekta “Mala Banjaluka”.

“Naučili smo kako je nastala Banjaluka, kako tete vezu i šetali gradom. Baš nam je bilo lijepo. Razgledali smo lutke u pozorištu. Nikada ranije tamo nisam bila. Najviše sam se radovala druženju sa zmajem”, rekla je jedan o “malih turista” Ana.

Njenoj drugarici Sofiji su se najviše svidjele lutke u pozorištu.

“Voljela bih da lutke nisu bile iza stakla i da možemo da se igramo njima”, kazala je Sofija.

Osim pozorišnih lutaka, Sofiju su mnogo oduševili i oklopi koje su vidjeli u restoranu “Kazamat”, a koji su za nju “vitezovi iz priča”.

Grupu “malih turista” je predvodio vodič Zoran Sanković odjeven u kostim zmaja, koji je asocijacija na legendu o nastanku imena grada Banjaluka.

“Cilj ovog projekta je da djeca nauče što više o sredini u kojoj žive. Želja nam je da ih upoznamo sa čudesnim svijetom oko njih, turističkim bogatstvom koje Banjaluka može da ponudi. Mališani su obišli centar grada, posjetili su Udruženje žena “Duga” i vidjeli kako nastaje čuveni zmijanjski vez i šta znači tkanje, kako nastaje predstava i lutke u Dječijem pozorištu”, kazao je Sanković.

Istakao je da je poseban akcenat stavljen i na profesiju turističkog vodiča, jer je mališanima pokazano koliko je to interesantno zanimanje.

“Obilazak je uključivao tvrđavu Kastel i restoran “Kazamat”, čiji enterijer odiše srednjovjekovnim uređenjem, a djeca su imala priliku da vide eksponate iz prošlosti”, naveo je Sanković i dodao da će ove ture biti organizovane do sutra.

Predah

U svom pohodu na grad mališani su imali i kratak predah u poslastičarnici “Manja”. Sabirali su utiske, takmičili su se međusobno u tome ko je više detalja na ovoj avanturi zapamtio i uživali u mafinima.

“Bilo nam je lijepo i jeli smo kolače koji su bili super. Grad je lijep i nastojaću da sa mamom i tatom što više šetam, posebno po onim kulama od kamenja”, kazala je četvorogodišnja Nađa.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/male-turiste-odusevile-ljepote-banjaluci/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot