Česma: U novu godinu preko novog mosta

Objavljeno: 1. 11. 2016 u 15:24h

Iako je rok za izgradnju mosta kod “Incela” preko rijeke Vrbanje u Česmi bio 9. novembar, prolongiran je za 30. decembar, rekli su iz firme “Prijedorputevi”, koja je izvođač radova, i dodali da bi mještani tog naselja tek u novoj godini mogli prelaziti preko novog mosta.

Stanovnici Česme ipak nisu toliko optimistični, jer, kako kažu, sve što krene da se radi u njihovom naselju uvijek naiđe na zastoj i prolongiranje rokova, tako da ne očekuju završetak ni u ovom roku.

Iz “Prijedorputeva” kažu da završavaju radove na kolovoznoj ploči, te da će nakon toga krenuti s izgradnjom zidova mosta.

Zoran Novaković, načelnik Odjeljenja za stambenokomunalne poslove i poslove saobraćaja, ističe da je izvođač radova tražio odobrenje da prolongira rok, što će vjerovatno grad prihvatiti, jer u proteklom periodu nisu radili zbog vremenskih neprilika. Miladin Maličević, predsjednik Savjeta mjesne zajednica Česma, rekao je da se nadaju da će radovi na mostu biti gotovi do decembra.

“Budući da su tri mjeseca bili stali radovi, nismo ni očekivali da će most biti gotov do 9. novembra, ali se ipak nadamo da bi u novoj godini mogli prelaziti preko novog mosta”, istakao je Maličević.

Dodao je da strahuju za završetak radova, jer se već ulazi u zimski period, kada će izvođaču radova biti teže raditi. Novi most niče 15 metara nizvodno od postojećeg, koji je pretrpio znatnu štetu u poplavama 2014.

Biće širok 10 metara i sastojaće se od kolovoza širine 6,6 metara i obostranih trotoara širine dva metra. Dužina je 75 metara. Ugovorena vrijednost radova je 1,74 miliona KM, a finansiraju ih Gradska uprava i Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/cesma-u-novu-godinu-preko-novog-mosta/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot