Uklonjeno usko grlo u saobraćaju dijela Jevrejske ulice

Objavljeno: 28. 10. 2016 u 19:01h

Rekonstruisani dio Jevrejske ulice između ulica Dositeja Obradovića i Vase Glušca pušten je u funkciju a vozači i pješaci ne kriju zadovoljstvo zbog bržeg i lakšeg kretanja kroz ovaj dio grada.

“Prezadovoljan sam onim što je urađeno. Ranije je tu bilo saobraćajno usko grlo. Jedva sam dočekao da ono manje brdo koje nije imalo nikakvu funkciju i predstavljalo je pravo ruglo bude uklonjeno. Izgradnjom trotoara i kolovoza ovaj dio Jevrejske nije samo dobio ljepši izgled već su mnogo dobili pješaci i automobili kojima je olakšano kretanje do centra grada” – rekao je jedan od vozača koji često prolazi pomenutom ulicom, Radenko Stajčić.

Dodao je da je odličan potez bila i izgradnja spoja ulica Vase Glušca i Gavre Vučkovića koja se nastavlja na ovaj dio Jevrejske ulice.

“U velikoj mjeri je rasterećen saobraćaj”  – kazao je Stajčić.

Željko Kovačević koji često koristi ovu relaciju kaže da sada mnogo brže dolazi na cilj.

“Sjećam se da je ovo bilo u planu prije 40 godina i evo konačno je napravljeno. Kako je bilo prije, sada je odlično. Mišljenja sam da uličice koje se ovdje spajaju treba malo urediti” – rekao je Kovačević.

Da je pješacima olakšan prolazak ovim dijelom grada slažu se mnogi stanovnici naselja Borik.

“Mnogo lakše i bezbjednije je hodati trotoarima. Primijetila sam i da je saobraćajna gužva manja. Izgradnja ovog dijela ulice kao i spoja koji je ranije urađen je pravi potez” – rekla je stanovnik ovog naselja Milena Narić.

Njen komšija Nikola Kitić kaže da su trotoari bili najpotrebniji.

“Nemam zamjerki. Sve je urađeno kako treba, meni kao pješaku najvažniji su trotoari ali primjećujem i manje gužve” – kazao je Kitić.

U Gradskoj upravi kažu da je proširen dio saobraćajnice dužine 70 metara.

“Postavljen je novi asfalt i iscrtana horizontalna signalizacija, izgrađeni su trotoari, te dio oborinskog kolektora za odvođenje vode sa saobraćajnice” – rekli su u Gradskoj upravi.

Dodali su da je izgrađena saobraćajnica širine šest metara, dok su trotoari široki po dva metra.

Investicija

U Gradskoj upravi kažu da je ukupna vrijednost radova 67.223 KM a da je izvođač je bilo preduzeće “Građenje Đurić”.

“Vrijedi napomenuti da su radovi završeni znatno prije ugovorenog roka koji je bio 20. novembar” – rekli su u Gradskoj upravi.

Izvor: Glassrpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/uklonjeno-usko-grlo-u-saobracaju-dijela-jevrejske-ulice/?utm_source=SingleNajnovijeVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleNajnovijeVijesti||claudebot