Studenti tvrde da su izbačeni iz soba iako su platili do kraja oktobra

Objavljeno: 28. 10. 2016 u 09:50h

Studenti drugog paviljona Studentskog doma “Nikola Tesla” u Banjaluci iseljeni su ili, kako kažu, izbačeni iz dijela soba poznatijih kao bunkeri zbog toga što uprava namjerava da sanira te prostorije.

Njima je okačeno na vratima upozorenje da za 24 sata izađu iz soba, što ih je naljutilo jer su platili smještaj do kraja mjeseca.

“Služba smještaja nas je bukvalno izbacila na ulicu, a samo su iznenada polijepili po sobama da moramo izaći u roku od jednog dana i to je to. Da li se iko od njih pitao gdje da izađemo? Imam li ja gdje otići?”, ispričao je jedan od studenata koji je morao napustiti sobu.

Ovaj student, rodom iz Hercegovine, prenoćište je našao kod grupe prijatelja koji su u privatnom smještaju, ali ne zna šta će dalje.

“To smo uradili zbog činjenice da je porasla cijena stanovanja u ovom domu, pa će tako sada i takozvani bunkeri koštati 20 KM. Zbog toga smo odlučili da bar malo sredimo sobe i poboljšamo kvalitet življenja u njima, kad je već došlo do poskupljenja. Moram naglasiti da svi oni koji ispunjavaju uslove na konkursu čim radovi prođu – mogu da se vrate u sobe”, kaže Slavko Glamočić, upravnik Studentskog doma “Nikola Tesla”.

Radovi koji će biti izvršeni su krečenje, provjera vodovodnih i rasvjetnih instalacija i sređivanje grijanja. Glamočić demantuje navode studenata da su “izbačeni za jedan dan” i kaže da su svi studenti pravovremeno obaviješteni.

“Oni su znali da će morati izaći, čitavu godinu o tome pričam. Sada smo im samo još jednom ponovili”, kaže Glamočić i dodaje da je čak bio za tu opciju da se tzv. bunkeri zatvore jer je riječ o izuzetno neuslovnim prostorijama, ali tako nešto nije moguće uraditi zbog velikog broja studenata koji apliciraju za smještaj u domu.

U ovom trenutku je iseljeno 10 soba, to jest 20 studenata, dok će čitav proces iseljavanja biti izvršen u više intervala. Ostali studenti će sobe napustiti u periodima od 1. do 5. novembra, od 5. do 10. i od 10. do 15. novembra.

Konkurs za smještaj u Studentski centar traje do 4. novembra. Nedavno su cijene u prvom i drugom paviljonu podignute sa 10 na 20 maraka po krevetu, u trećem paviljonu je smještaj 25 KM mjesečno, a u novom, četvrtom paviljonu 65 i 75 KM.

Za brucoše je konkurs završen ranije, a Glamočić se osvrnuo na problem što je poslije bodovanja ispod crte ostalo trinaestoro djece bez jednog roditelja, njih sedmoro iz višečlanih porodica, dvoje sa teškim socijalnim statusom, plus tu je još jedan dio molbi upućenih od djece koja takođe imaju određene teže životne situacije.

“Tražimo način da smjestimo tu djecu. Problem nam pravi i to što još nije krenulo useljavanje u četvrti paviljon. Kad bi tamo sve bilo spremno, mi bismo mogli pomjeriti listu za još 280 mjesta”, kaže Glamočić.

Krevet proda oko 30 odsto studenata Slavko Glamočić, upravnik Studentskog doma “Nikola Tesla”, tvrdi da svake godine oko 30 odsto studenata koji dobiju smještaj prodaju krevet nekome drugome, što je kažnjivo.

“Ove godine smo po tom osnovu kaznili njih 234 i zbog toga neće moći konkurisati za dom”, istakao je Glamočić.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/studenti-tvrde-da-su-izbaceni-iz-soba-iako-su-platili-do-kraja-oktobra/?utm_source=BanjalukckeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=BanjalukckeVijestiSidebar||claudebot