Na raskrsnicama kod Pozorišta i crkve postavljeni tajmeri za pješake (Foto)

Objavljeno: 28. 10. 2016 u 16:51h

Na raskrsnici kod Narodnog pozorišta RS (raskrsnica ulica Kralja Petra I Karađorđevića – Aleja Svetog Save) i crkve Svete Trojice (Aleja svetog Save – Vase Pelagića) postavljeni su pješački tajmeri, koji pješacima daju informaciju o preostalom vremenu trajanja crvenog svjetla, odnosno preostalom vremenu do početka zelenog svjetla koje im garantuje bezbjedan prelazak preko kolovoza.

kl1

Podsjećamo da su navedeni tajmeri već postavljeni kod zgrade Gradske uprave i kod Robne kuće „Boska“, te da je sa navedenim aktivnostima povećana bezbjednost pješaka.

Naime, analiza koja je urađena na navedenim lokacijama je pokazala da je čak 25% pješaka ili svaki četvrti pješak prije postavljanja tajmera nepropisno prelazio ulicu za vrijeme dok je bilo upaljeno crveno svjetlo. Nakon postavljanja tajmera, broj pješaka koji se nepropisno ponaša je znatno smanjen i analiza je pokazala da se svaki deseti pješak nepropisno ponaša.

kl2

Iz nadležnog Odsjeka za saobraćaj najavili su da će u narednom periodu tajmeri biti postavljeni na još nekim lokacijama na kojima su veoma izražena pješačka kretanja.

Izvor: banjalucanke.com

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/na-raskrsnicama-kod-pozorista-i-crkve-postavljeni-tajmeri-za-pjesake-foto/?utm_source=SingleNajnovijeVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleNajnovijeVijesti||claudebot