Direktor Autoprevoza: Ultimatumima se ne dolazi do veće plate

Objavljeno: 28. 10. 2016 u 15:35h

“Prijetnje o obustavi rada i peticije nisu način da vozači autobusa dođu do boljih uslova rada i veće plate.”

Izjavio je to juče direktor “Autoprevoza” Dejan Mijić komentarišući zahtjeve Udruženja vozača autobusa u gradskom i prigradskom prevozu.

“Udruženje vozača je vjerovatno željelo da podigne medijsku prašinu, pa onda sakupi poneki potpis za svoju peticiju. Vozači mogu pojedinačno da podnose zahtjeve za povećanje plata, a poslodavci da odlučuju da li to dolazi u obzir ili ne. Samoupravljanje i komunizam su davno prošli”, kazao je Mijić.

Dodao je da je svaki radnik prilikom stupanja u radni odnos dobio ugovor o radu sa tačno naznačenom platom.

“Kome se ne sviđa neka napusti firmu i traži bolji posao. Ko je danas zadovoljan svojom platom? Eto, ljekari odlaze u Sloveniju da bi bili zadovoljni debljinom koverte. Smatram da se, kada su vozači u pitanju, radi o grupi ljudi željnih medijskog publiciteta”, rekao je Mijić.

Predsjednik Udruženja prevoznika Goran Starčeviće je rekao da zahtjeve vozača ne želi komentarisati putem medija.

Ni u preduzeću “Central” nisu bili raspoloženi za komentar.

Udruženje vozača je u svom zahtjevu poslodavcima istaklo da traže samo ono što je zakon propisao, a to je računanje prekovremenih sati, topli obrok u novcu, plaćen prevoz, povećanje plate za najmanje 20 odsto i usklađivanje radnog vremena.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/direktor-autoprevoza-ultimatumima-se-ne-dolazi-do-vece-plate/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot