Potreban donator da se popravi krov škole u Banjaluci (Video)

Objavljeno: 27. 10. 2016 u 10:36h

Mahovina po zidovima i podovima i krov koji prokišnjava, prizori su iz banjalučke Tehničke škole u samom centru grada. Ovu muku muče godinama. Najgore je, kažu učenici, što zbog loših uslova u učionicama, nastavu slušaju u prostorijama koje za to nisu namijenjene.

“Sve te aktivosti koje su bile namijenjene da se odvijaju u tim prostorijama su u suštini prebačene u neke druge prostorije koje su bile u funkciji na primjer čitaone ili nekih manjih učionica koje su se koristile nekad ranije ali u skorije vrijeme nisu” rekao je Đorđe Bojić,učenik IV razreda.

Nastava ipak ne smije da trpi, kažu u upravi škole, pa se snalaze kako znaju i umiju. Dio problema je kažu, riješen kada je kroz projekat UN-a saniran kosi krov. Ipak, cijelo krilo škole je i dalje neupotrebljivo. A ono je, tvrdi direktor škole, prioritet.

“Nismo mi bili baš u prilici tu da se naši prioriteti ispoštuju nego prosto onaj ko je investirao on je imao ideju i način kako to da riješi. Ostao je kritičan jedan dio. To je dio zgrade koji ima ravni krov”,  rekla je Kristina Mrđa, direktor Tehničke škole.

Iz Ministarstva stiže štur odgovor. Sa problemom su upoznati. Ali kad će biti riješen, ne zna se. Koči ih plitak džep.

“Ministarstvo prosvjete i kulture upoznato je sa uslovima rada u Tehničkoj školi u Banaluci i nastoji da u saradnji sa donatorima obezbijedi potrebna sredstva za obnovu škole”, kažu u Ministarstvu.

U Tehničkoj školi se, kažu, ipak imaju čim pohvaliti. Nagrada i medalja sa takmičenja ne nedostaje. Sve bi to,tvrde, išlo mnogo lakše, kad bi imali i uslove za rad.

Izvor: ATV

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/potreban-donator-da-se-popravi-krov-skole-u-banjaluci-video/?utm_source=BanjalukckeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=BanjalukckeVijestiSidebar||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])