Banjaluka: Zaštita fontana u drugoj polovini novembra

Objavljeno: 27. 10. 2016 u 09:24h

Čišćenja te priprema i zaštita fontana za predstojeću zimu počeće u drugoj polovini novembra, potvrđeno je u Gradskoj upravi.

“Vremenske prilike su pogodne i uz gradske aleje koje je jesen obojila u žutosmeđe boje i fontane daju posebnu čar gradu. Od vremena će zavisiti i datum prestanka rada vodoskoka. Obično je to bilo krajem jedanaestog mjeseca. Fontane moraju biti zaštićene zimi kako ne bi došlo do oštećenja od niskih temperatura te snijega i leda”, objasnili su u Gradskoj upravi.

Dodali  su da je grad zadužen za održavanje osam javnih vodoskoka, na Bulevaru cara Dušana, u parku “Petar Kočić”, na platou ispred Narodne skupštine RS, na Trgu Krajine, platou ispred Medicinskog fakulteta, kod zgrade Narodnog pozorišta RS, na Trgu palih boraca i na kružnom toku na ukrštanju ulica Krajiških brigada i Ivana Gorana Kovačića.

“Sve fontane će prestati sa radom u isto vrijeme, osim one koja se nalazi na kružnom toku na zapadnom tranzitu koja radi tokom cijele godine. Samo u slučaju ekstremnih vremenskih prilika, neće raditi ni ona”, kazali su u Gradskoj upravi.

Naveli su da će u drugoj polovini marta iduće godine početi pripreme za puštanje u rad svih fontana, koje bi od aprila ponovo trebalo da budu u funkciji.

“Za tekuće održavanje fontana godišnje se izdvaja 55.568 KM. Za sve popravke i radove zaduženo je preduzeće “Hidrokop”, navode u Gradskoj upravi.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-zastita-fontana-u-drugoj-polovini-novembra/?utm_source=BanjalukckeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=BanjalukckeVijestiSidebar||claudebot