Banjaluka: Divlje deponije niču i nakon saniranja

Objavljeno: 27. 10. 2016 u 11:13h

Najviše divljih deponija u gradu na Vrbasu ima u Moravskoj ulici, uz puteve za Ponir, Bronzani majdan, Ljubačevo i Prijedor (Milakovići), kao i u Šibovima i uz Park “Mladen Stojanović”, rečeno je u Gradskoj upravi Banjaluka.

Iz Gradske uprave, koja ovih dana sprovodi jesenje čišćenje Banjaluke, otkrivaju da se najčešće nepropisno odlaže građevinski otpad i to na mjesta koja su nerijetko vrlo nepristupačna, što otežava čišćenje.

“Stvaranje divljih deponija se uglavnom ponavlja i nakon njihovog saniranja. Time neodgovorni i nesavjesni građani narušavaju epitet Banjaluke kao čistog grada”, naveli su u Gradskoj upravi.

Iz nadležnih gradskih službi i odjeljenja apeluju da se otpad odveze na Regionalnu deponiju ili pozove firma koja će to učiniti, jer bi se značajan novac za sanaciju divljih deponija mogao utrošiti za poboljšavanje uslova života svih Banjalučana.

“Sve što ne spada u kućni otpad treba zbrinjavati propisno, a sva zapažanja o nelegalnom odlaganju smeća treba prijaviti Odjeljenju komunalne policije kako bi se kaznili počinioci”, poručuju iz Gradske uprave.

Način odlaganja otpada svakodnevno nadziru pripadnici Komunalne policije, a za odvoz smeća se angažuju radnici “Čistoće”.

Prema odluci o komunalnom redu, kazna za nepropisno odlaganje smeća za fizičko lice je 100 KM.

U Banjaluci traje drugi dio jesenje akcije čišćenja i uređenja grada, koja je počela 14. oktobra u saradnji Gradske uprave i preduzeća “Čistoća” i “Eko euro tim”.

Drugi dio jesenje akcije trajaće do 11. novembra.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-divlje-deponije-nicu-i-nakon-saniranja/?utm_source=SingleNajnovijeVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleNajnovijeVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])