Banjaluka: Nestali Zemunac švercovao seksualna pomagala

Objavljeno: 26. 10. 2016 u 14:40h

Državljanin Srbije Ivan Ugarković (37) iz Zemuna, čiji je nestanak prijavljen u matičnoj zemlji, uhapšen je u Banjaluci jer je u BiH nezakonito prodavao seksualna pomagala.

Policija je Ugarkovića pronašla u utorak u banjalučkom naselju Lauš, gdje imao iznajmljenu kuću. Tom prilikom pronađen je određeni broj seksualnih pomagala i drugih predmeta koje je nezakonito uvezao, kao i neutvrđena  količina marihuane.

“Sumnja se da su predmeti koji su pronađeni kod osumnjičenog kupljeni u Srbiji i nezakonito uvezeni u BiH izbjegavanjem granične kontrole. Osim tih predmeta, tokom pretresa su pronađeni i fiskalni računi, spiskovi sa cijenama artikala i razne uplatnice”, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti Banjaluka.

Dodaje se da osumnjičenog terete za neovlašćeno bavljenje određenim zanimanjem i falsifikovanjem isprave.

Izvor blizak istrazi kazao je da je policija prije nekoliko mjeseci došla do informacija da se Ugarković nalazi u Banjaluci i bavi nezakonitim poslovima. Na njegovom profilu na internet portalu “oldž.ba” pronašli su dokaze da  nezakonito prodaje razna seksualna pomagala.

“Prema za sada dostupnim informacijama, kupci artikala iz njegovog asortimana nisu samo stanovnici grada na Vrbasu, već i iz drugih krajeva BiH. Inspektori su kod njega pronašli i uplatnice svih brzih pošta koje rade na području BiH i na kojima se vidi da je ova pomagala slao i u  druge gradove”, rekao je ovaj izvor “Glasa Srpske”.

Dodao je da su u Ugarkovićevom asortimanu proizvoda koje je nudio bili vibratori, lisice za vezivanje tokom strastvenih trenutaka, lutke na naduvavanje i slični proizvodi.

Prema  riječima ovog izvora, tokom istrage je utvrđeno da je Ugarković stalno mjesto prebivališta imao prijavljeno u Zemunu u Srbiji, a u Banjaluci nije bio prijavljen.

Ministarstvo

Ivan Ugarković je poslije saslušanja u banjalučkoj policiji predat nadležnim organima Ministarstva bezbjednosti BiH. S obzirom na to da u Srbiji ima status nestalog lica, on je smješten u Terenski centar za strance u Banjaluci. Pomenuto ministarstvo obavijestiće organe vlasti u Srbiji o njegovom pronalasku i šta mu se stavlja na teret. Narednih dana biće donesena odluka da li će on biti izručen Srbiji ili će prvo u BiH da odgovara za krivična djela koja je počinio.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-nestali-zemunac-svercovao-seksualna-pomagala/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot