Arapi mjerkaju okolinu Banjaluke

Objavljeno: 26. 10. 2016 u 11:48h

Nakon sarajevske, Arapi su se počeli da se interesuju i za banjalučku regiju. U Čelinac i Kotor Varoš je u izvidnicu prije investitora stigao ambasador BiH u Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE).

Milićević kaže da arapski bogataši dolaze zbog ekonomskih razloga, ali važnu ulogu igraju i prirodni uslovi.

“Jedan od glavnih razloga je što mi ovdje imamo zaista ono što njima nedostaje. Oni su željni prirode, reka, čistog vazduha”, rekao je Zoran Milićević, ambasador BiH u UAE, javlja ATV.

“Mi smo već u Evropi tako da bi njima ulaz u Evropu preko BiH bio jako interesantan što bi BiH trebala imati u vidu i iskoristiti na najbolji mogući način”, rekao je Milićević.

Izgradnja zatvorenih naselja po ugledu na ona oko Sarajeva, čini se, još nisu u planu. Interesovanja investitora iz Emirata usmjerena su ka drvnoj, građevinskoj i prehrambenoj industriji.

U Čelincu će se za početak fokusirati na proizvodnju pilećeg mesa. Načelnik je siguran da imaju šta da ponude stranim investitorima.

“Mi smo opština koja ima dosta drvnog resursa i imamo na raspolaganju zemljište, ali koje nije uređeno. Znači, imamo u ruralnom području, konkretno Dubrova Stara jednu ogromnu površinu od nekih 30 hektara”, kazao je Momčilo Zeljković, načelnik Čelinca.

Novac, pa i onaj arapski, je očigledno dobrodošao. Vlasti izgleda smatraju da su šuma i zdrava hrana dovoljan mamac za njegovo privlačenje.

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/arapi-mjerkaju-okolinu-banjaluke/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot