Miladin Јanjetović, Banjalučanin sa australijskom adresom: Ovdje vrijedi ulagati! (Video)

Objavljeno: 23. 10. 2016 u 16:56h

Miladin Јanjetović, još je 1985. godine otišao u Sidnej, tamo pokrenuo vlastiti posao, a ni nakon 30 godina nije zaboravio rodnu Banjaluku. Porodičnu firmu prepustio je sinu, da bi što više vremena provodio u svom gradu.

Bez obzira na udaljenost, trudi se da poveže srpski narod, za koji kaže da se oduvijek bori sa “vjetrenjačama”. Јanjetović tvrdi – ovo je područje koje se razvija i pred kojim su najbolja vremena.

Prije 31 godinu otišao je iz Banjaluke, kako kaže, tada daleko manje i skromnije nego danas. Miladin Јanjetović, Banjalučanin sa australijskom adresom, trudi se da, iako hiljade kilometara daleku, srpski narod u Australiji približi Republici Srpskoj.

“Život naših ljudi, posebno u Australiji je jako dobro organizovan. S obzirom da smo daleko od svega morali smo da se angažujemo i aktiviramo. Imamo jako dobro izgrađene svoje crkve, Sidnej na primjer ima šest crkvi i četiri srpska kluba” – kaže Јanjetović, koji je potpredsjednik Srpskog centra u Sidneju.

Društvenu i političku situaciju u Srpskoj, Miladin kaže, prate svakodnevno. Potvrdu nastavka saradnje Srpske i njenog naroda u Australiji, Miladin je dobio na sastanku kod predsjednika Republike, Milorada Dodika.

“Zahvaljujući njemu /Dodiku/ i njegovim saradnicima, mi smo došli u sasvim drugu Banjaluku, modernu i izgrađenu. Banjaluka je nešto sasvim drugo, promijenila se, izgradila i prerasla u jedan savremen i lijep grad”- kaže Јanjetović.

Miladin je otac troje djece. Najvažnije mu je bilo da izrastu u prave ljude, ali i da nikad ne zaborave korijene. Svakom dolasku u Banjaluku, iznova se raduju.

“Svake godine dolaze u Banjaluku. Vole i raduju se odmoru u Republici Srpskoj. Naročioto se obraduju kada dođemo do Gradiške, pa vidimo tablu “Dobro došli u Republiku Srpsku”. Tad je srce ispunjeno, osjećamo da smo došli svojoj kući” – kaže Miladin.

U potencijale Srpske on ne sumnja ni trenutka. Kaže, ovo je područje u koje treba ulagati, a siguran je da će se u narednom periodu mnogo naših ljudi s kapitalom vratiti u Srpsku.

Izvor: Rtrs

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/miladin-%d1%98anjetovic-banjalucanin-sa-australijskom-adresom-ovdje-vrijedi-ulagati-video/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot