Banjalučka “Medicinska elektronika” prodala firmu u Srbiji

Objavljeno: 22. 10. 2016 u 11:58h

Banjalučka „Medicinska elektronika“ u stečaju prodala je istoimenu kćerku firmu u Novom Sadu za 246.000 KM, a novi vlasnik je dosadašnji direktor tog preduzeća Dušan Gojković.

„Medicinska elektronika“ Banjaluka jedini je vlasnik „Medicinske elektronike“ u Novom Sadu koja se bavi proizvodnjom, servisiranjem, prometom i inženjeringom medicinskih aparata, uređaja, opreme dijelova i pribora. „Medicinska elektronika“ Novi Sad je zastupnik svjetski poznate firme SIEMENS.

Na licitaciji koja je održana juče u Novom Sadu, Gojković je bio jedini zainteresovani kupac za osnovni kapital firme koji je „Medicinska elektronika“ u stečaju ponudila na prodaju.

Kapital novosadske firme procijenjen je na 959.352 KM, a prema odluci Skupštine povjerilaca, nije mogao biti prodat ispod četvrtine procijenjene vrijednosti.

Kupac je, istovremeno, obavezan da nastavi djelatnost najmanje pet godina, da preuzme isti broj poslovnica i radnika, računajući i one u Banjaluci, te da nastavi saradnju sa kompanijom SIEMENS.

Stečajni upravnik Medicinske elektronike Lazo Tomić rekao je danas za CAPITAL da je prodat samo osnivački ulog, jer to preduzeće nema imovine i radi u iznajmljenim prostorijama.

„Osnivački ulog je prodat za 123.000 evra direktoru firme u Novom Sadu. On se jedini pojavio, iako su bila još tri potencijalna kupca, ali se na kraju niko osim direktora Dušana Gojkovića nije pojavio na licitaciji“, rekao je Tomić.

Dodao je da je Gojković uplatio 25.000 evra da bi mogao da učestvuje na licitaciji, te da ima rok od mjesec dana da uplati preostali iznos.

“Medicinska elektronika” Novi Sad ima osam poslovnica u Srbiji, a centrala je u Novom Sadu. Preduzeće nema imovine i radi u zakupljenim prostorijama, a zapošljava 20 radnika.

Tomić je istakao da će uskoro biti raspisana i nova licitacija za prodaju preostale imovine “Medicinske elektronike” u Banjaluci.

Izvor: Capital.ba

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjalucka-medicinska-elektronika-prodala-firmu-u-srbiji/?utm_source=BanjalukckeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=BanjalukckeVijestiSidebar||claudebot