Studenti traže ostavke zbog poskupljenja smještaja

Objavljeno: 21. 10. 2016 u 19:54h

Studentski predstavnici traže ostavke članova Upravnog odbora studentskog centra “Nikola Tesla”. Zasmetalo im je što je uprava centra, kako tvrde, mimo njihovog negativnog mišljenja izglasala odluku o poskupljenju smještaja za deset maraka mjesečno.

Hladni radijatori i voda, dotrajali podovi i stolarija su im, kažu, najjači argumenti protiv podizanja cijene, makar ono bilo simbolično.

“Smatramo da nisu više adekvatni da čine taj upravni odbor i tražili smo smjenu i od premijerke, i od ministra prosvjete i kulture, a i od samih njih smo tražili da daju ostavku”, rekao je Ljubiša Karlica, predsjednik skupštine studenata studentskog centra “Nikola Tesla”

Smještaj u prvom i drugom paviljonu koštaće 20 i 25 maraka mjesečno. Problema je bilo i kod utvrđivanja cijene za novi, četvrti paviljon, jer nije uvažen zahtjev studenata da krevet košta 60 maraka.

Direktor banjalučkog Studentskog centra “Nikola Tesla”, Zoran Babić, kaže da je do povećanja cijena moralo da dođe, zato što i studenti “koštaju” dom oko 70 maraka mjesečno. Tvrdi da su im maksimalno izašli u susret.

“Ovaj porast cijena možemo da posmatramo u simboličnom iznosu i opet kažem, nije ni blizu kalkulacije. Nije ni pola od cijene stvarne kalkulacije po uredbi, i ja bih prvi reagovao da se to na taj način i manifestovalo”, rekao je Zoran Babić, direktor Studentskog centra “Nikola Tesla”.

Studenti koji žive u prvom i drugom paviljonu kažu da ih vijest o poskupljenju smještaja nije mnogo iznenadila. Sergej Adamović već dvije godine živi u domu. Kaže da deset maraka  ne bi bilo strašno da su sobe renovirane, kao što im je bilo obećano.

“Deset maraka je bilo jako prihvatljivo, dok je 20 maraka i skupo za ovakve uslove. Malo prozori propiruju, mogli bi se možda promijeniti i dušeci i mokri čvor ovamo kod tuš kabine”, rekao je student Sergej Adamović.

Studentski predstavnici poručuju da će, ako  nadležne institucije ne smijene članove Upravnog odbora, pozvati kolege da ne plaćaju smještaj, a najavljuju i moguće proteste. Očekuju da će im Ministarstvo prosvjete, kao i kod poskupljenja hrane, izaći u susret. Iz kabineta Daneta Maleševića poručuju da još nisu dobili odluku, i da  će nove cijene komentarisati tek kada im budu dostavljene.

Izvor: Atv

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/studenti-traze-ostavke-zbog-poskupljenja-smjestaja/?utm_source=NajnovijeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=NajnovijeVijestiSidebar||claudebot