Profesori stali iza banjalučkog rektora

Objavljeno: 21. 10. 2016 u 14:12h

Svi dekani Univerziteta u Banjaluci, prodekani, prorektori i finansijski direktori jednoglasno pružaju punu podršku u radu rektora Milana Mataruge, posebno u svjetlu posljednjih dešavanja koja su pokušala da dovedu u pitanje legitimitet njegovg izbora. Zaključeno je danas na sjednici Senata u Banjaluci, koja je još uvijek u toku.

“Događaji kojima smo svjedočili predstavljaju udar na Univerzitet. Osuđujemo pokušaj rušenja ugleda ove ustanove, te pozivamo Inspektorat Republike Srpske da ispita rad inspektora koji se izjašnjavao po rješenju o radu Senata, odnosno legalnosti Statuta i izbora rektora, a Ministarstvo prosvjete i kulture RS pozivamo da pojasni Statut i da potvrdu legaliteta predstavnika MUP-a, odnosno Visoke škole unutrašnjih poslova u okviru ovoga tijela.” – Pročitao je danas Mataruga novinarima u Banjaluci, dio zaključaka koji je usvojen do sada na sjednici.

“Univerzitet ima ozbiljne primjedbe na rad Vitomira Popovića, bivšeg dekana Pravnog fakulteta Univerziteta u Banjaluci i jednog od kandidata za rektora Univerziteta, i na izjave koje govore u prilog tome, ali da ce u daljim precedurama preispitivati ovakve ocjene, te da ovo pitanje danas nije bilo razmatrano na sjednici”, naglasio je Mataruga.

Univerzitet će prema Vladi RS uputiti i inicijativu za izmjenu zakona u pogledu resorne nadležnosti za visoko obrazovanje.

To znači da će tražiti da se visoko obrazovanje u RS da u nadležnost Ministarstva nauke i tehnologije.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/profesori-stali-iza-banjaluckog-rektora/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot