Porasla kirija u dva paviljona Studentskog centra Nikola Tesla u Banjaluci

Objavljeno: 21. 10. 2016 u 12:13h

Cijena smještaja u prva dva paviljona Studentskog centra “Nikola Tesla” u Banjaluci, umjesto dosadašnjih deset, ubuduće će iznositi 20 KM, dok će studenti u četvrtom paviljonu izdvajati od 65 do 75 maraka mjesečno.

Odluke koje se tiču cjenovnika donio je juče Upravni odbor najvećeg studentskog kompleksa u RS, a zbog nje su predstavnici studenata poručili da će zatražiti smjenu članova tog odbora. Upravni odbor je odlučio da cijena smještaja i ishrane u trećem paviljonu ostane nepromijenjena – 25 KM.

Predsjednik Upravnog odbora Studentskog centra “Nikola Tesla” Jasminka Buzaković ističe da nove cijene smještaja nisu ni približne onima koje su predviđene pravilnikom.

“Da smo cijene formirali na osnovu troškova i podijelili po broju studenata, kao što je određeno pravilnikom, smještaj bi u prva tri paviljona trebalo da košta 71 KM”, rekla je Buzakovićeva.

Komentarišući najavu studenata da će zbog donesenih odluka zatražiti smjenu članova Upravnog odbora, Buzakovićeva je rekla da je to njihovo pravo.

“Naša dužnost je da branimo interese centra, a studenti, kada bi se pitali, oni bi najviše voljeli da sve bude džaba. Ne možemo da donosimo odluke koje bi centar odvele u dubiozu”, rekla je Buzakovićeva i dodala da novi cjenovnik smještaja već iduće sedmice stupa na snagu.

Predsjednik Skupštine studenata u Studentskom domu “Nikola Tesla” Ljubiša Karlica, sa još dva člana Upravnog odbora, napustio je sjednicu.

“Nijedna naša riječ nije uvažena. Očekujemo da će nas u smjeni članova Upravnog odbora podržati direktor doma i resorni ministar, a uz nas su već Unija studenata i Studentski parlament”, rekao je Karlica.

Jedan od članova Upravnog odbora, student Boris Mijatović smatra da je njihovo prisustvo samo formalno.

“Zakonom je propisano da u ovom odboru budu i dva člana studenta, ali nas se ništa ne pita, zbog čega smo napustili sjednicu. Ovim poskupljenjem došlo je do kršenja dogovora sa resornim ministrom da cijene smještaja u prva dva paviljona ne smiju rasti sve dok Vlada ne izdvoji novac za rekonstrukciju doma”, rekao je Mijatović i dodao da su uslovi sve gori.

Direktor Studentskog centra “Nikola Tesla” Zoran Babić je istakao da je Upravni odbor isključivo odgovoran za finansijsku politiku i da se on ne želi miješati u njihove odluke.

“Smatram da određene cijene, koje je predložio Upravni odbor, u nekom posmatranju jesu relativno visoke, ali u apsolutnom iznosu uopšte nisu”, kazao je Babić.

Konkurs

Na zahtjev studenata, Upravni odbor Studentskog centra “Nikola Tesla” je odlučio da konkurs za smještaj ostane otvoren do 4. novembra.

Zvanična lista studenata viših godina, koji dobiju krevet, trebalo bi da bude objavljena 14. novembra, kada će početi i njihovo useljenje u sve paviljone.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/porasla-kirija-u-dva-paviljona-studentskog-centra-nikola-tesla-u-banjaluci/?utm_source=SingleNajnovijeVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleNajnovijeVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])