Ambulante sa malim brojem pacijenata nastavljaju s radom u Banjaluci

Objavljeno: 21. 10. 2016 u 18:39h

Uprkos malom broju registrovanih pacijenata u Adi, Česmi, Paprikovcu, Kuljanima i Motikama, Grad Banjaluka će nastaviti da plaća zakup prostorija za rad ovih ambulanti.

Nadležni su ranije najavljivali da će, zbog slabog odziva pacijenata, ovih pet naselja ostati bez doktora, ali su ipak promijenili mišljenje.

“Cilj je da Banjaluku u potpunosti pokrijemo mrežom ambulanti, u saradnji sa Ministarstvom zdravlja RS, a do tada moramo nastaviti pružati zdravstvenu uslugu, bez obzira na broj pacijenata” – izjavila je načelnica Odjeljenja za društvene djelatnosti Ljubinka Dragojević, uz napomenu da se ipak mora podići svijest građana o važnosti registracije u svoj tim porodične medicine.

Ambulante u Česmi, Kuljanima i Paprikovcu „prikupile“ su oko 1.000 pacijenata svaka, u Motikama je bio duplo manji odziv, dok u Adi ima tek 320 kartona.

Predsjednik savjeta MZ Ada Vito Pejaković ističe da su građani nezadovoljni što doktori rade samo u jednoj smjeni, dva puta sedmično, a nemaju ni laboratoriju gdje mogu uraditi potrebne nalaze.

Istu zamjerku imaju i u Česmi, gdje je ambulanta otvorena prije četiri godine.

“Mora se produžiti radno vrijeme na osam sati, jer ljekari sada rade četiri sata i nikad ne znamo kada će tačno doći u ordinaciju” – kaže mještanin Zoran Sladojević.

Izvor: Blic

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/ambulante-sa-malim-brojem-pacijenata-nastavljaju-s-radom-u-banjaluci/||claudebot