Puževi krivci za kvar semafora u Banjaluci

Objavljeno: 19. 10. 2016 u 09:26h

Puževi su glavni krivci za prestanak rada semafora na raskrsnici ulica Dr Mladena Stojanovića i Trive Amelice, kod bivše “Mljekare”, te na raskrsnici ulice Trive Amelice i Bulevara srpske vojske, kod “Sajma”.

Potvrdio je to direktor Telefonije “Vidaković”, koja je zadužena za održavanje gradskih semafora, Rade Vidaković.

Semafori na ovim prometnim saobraćajnicama nisu u funkciji od vikenda, a od ljetos se već nekoliko puta dešavalo da prestanu da rade.

“To je neka vrsta puževa, glista, ni sam ne znam kako bih ih nazvao, koji su ušli u instalacije i gotovo je nemoguće boriti se protiv njih”, kazao je Vidaković.

Objašnjava da su semafori osjetljivi i da nije lako naći problem te da su tek juče saznali šta je uzrok kvarova.

“Ovo je komplikovana tehnika. Ljudi misle da je to samo crveno, žuto i zeleno svjetlo, ali to nije baš tako”, rekao je Vidaković i dodao da se trude da semafori prorade u najkraćem mogućem roku.

U Gradskoj upravi su rekli da su upoznati sa problemom.

“Očekujemo da semafori danas prorade. Ekipe su na terenu i rade na otklanjanju kvarova”, kazali su juče u Gradskoj upravi.

Predsjednik Udruženja za bezbjednost saobraćaja RS Milenko Jaćimović kaže da su dobijali primjedbe vozača da semafori ne rade na pomenutim lokacijama.

“Primjedbe su stizale i za semafore u samom centru grada, Novoj varoši i Centru jedan. Kada semafori ne rade, pojedini vozači se zbune i ne snalaze se baš dobro, što može dovesti do saobraćajnih nesreća”, rekao je Jaćimović.

Vozači kažu da se ovaj problem pojavljivao i ranije na ovim dvjema raskrsnicama.

“Od ljetos nekoliko puta se dešavalo da ti semafori ne rade, a to su veoma prometne ulice. Kada se semafori ugase, posebno je teško uključiti se na magistralni put na Banjalučkom polju iz ulice Trive Amelice, gdje se zna napraviti kolona vozila”. kazao je vozač Marko Popović.

Novac

Programom zajedničke javne komunalne potrošnje u ovoj godini predviđeno je 120.000 KM za održavanje semafora.

“Pod tim se podrazumijeva redovno održavanje semafora kao što je zamjena sijalica, grla, osigurača, štitnika i sočiva, farbanje stubova, zamjena stubova i lanterni uništenih u saobraćajnim nesrećama, te pranje sjenila i sočiva”, navodi se u ovom programu.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/puzevi-krivci-za-kvar-semafora-u-banjaluci/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot