Haos na Paprikovcu: Svakodnevna borba za parking

Objavljeno: 19. 10. 2016 u 20:04h

Građani koji dolaze u bolnicu na Paprikovac moraju da se naoružaju strpljenjem, jer je parkiranje automobila postalo nemoguća misija.

Vozila su parkirana i na trotoarima duž Ulice Jovana Raškovića, pa se često dešava da pacijenti automobile moraju da ostavljalju i u Karađorđevoj ulici, zbog čega kasne na zakazane preglede.

Predsjednik Gradske organizacije amputiraca Lazo Babić, kaže da ponekad automobil mora ostaviti kod mjesne zajednice Lauš i pješačiti do bolnice, iako je osoba sa invaliditetom.

“I tada je teško doći do Kliničkog centra, jer su trotoari zakrčeni, što je problem pješacima, jer moramo da hodamo po prometnoj ulici. O haosu i gužvama u krugu bolnice da ne govorim” – navodi Babić.

Iz Univerzitetsko kliničkog centra RS planiraju da izgradnju novog parkinga završe istovremeno sa rekonstrukcijom Kliničkog centra, a rok za završetak radova je 2018. godina. Dodaju da je planirana izgradnja parkinga kapaciteta oko 1.500 mjesta, iza zgrade Tehničko-ekonomskog bloka, koji bi toplim koridorima bio povezan sa svim objektima u sastavu UKC RS.

“Odluku o načinu finansiranja i o eventualnim partnerskim odnosima sa Gradom ili nekim drugim partnerom donijeće Vlada RS” – pojašnjavaju u UKC RS.

Da je krajnje vrijeme da se riješi problem parkinga u krugu najveće zdravstvene ustanove u Republici Srpskoj, potvrđuje i Branimir Papić, šef Odsjeka za parkinge i garaže Gradske uprave.

“Izbjegavamo da pauk vozilom idemo gore, jer smo svjesni da ljudi nemaju gdje da parkiraju. Intervenišemo samo kada nas zove Klinički centar ili neko od prevoznika gradskih autobusa kojima automobili prepriječe put”- pojašnjava Papić.

Dodaje da su ranije često zvali stanovnici Ulice Jovana Raškovića, ali da su građani postali svjesni nedostatka parkinga, te da u prosjeku sada imaju dva poziva mjesečno.

“Samo jedan pauk bi morao da patrolira kod Kliničkog centra, ali to nije rješenje”- smatra Papić i ističe da je, s obzirom na koncentraciju vozila, sreća što do sada nije bilo većih incidenata i saobraćajnih nezgoda.

Apel

Iz UKC apeluju da građani i zaposleni u ovoj zdravstvenoj ustanovi broj dolazaka privatnim automobilima na Paprikovac i krug Hirurgije svedu na minimum, kako bi izbjegli bespotrebne gužve i olakšali prolaz sanitetskim vozilima koja imaju prednost.

Izvor: Blic

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/haos-na-paprikovcu-svakodnevna-borba-za-parking/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])