Banjaluka: Stigli kamioni za gašenje šumskih požara

Objavljeno: 19. 10. 2016 u 16:54h

Vatrogasna jedinica postala je bogatija za dva vozila za gašenje šumskih požara, a ove godine nabavljena su i dva mala navalna vozila i dvije prikolice sa čamcima i motorima.

Ovo je potvrdio načelnik Odsjeka za poslove Civilne zaštite i Profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice Mladen Ćućun, koji kaže da ukupna vrijednost nabavljenih vozila iznosi 813.164 KM.

“Vozila za šumske požare stigla su krajem septembra. Služe za gašenje svih vrsta požara na otvorenim prostorima, u ruralnim područjima i na nepristupačnim mjestima. Mala navalna vozila namijenjena su za brze intervencije na mjestima gdje su uski požarni prilazi do objekata, kao i za razne vrste vatrogasnih obezbjeđenja. Najpogodnija su za utakmice, koncerte i slično”, objasnio je Ćućun.

Dodao je da Vatrogasna jedinica raspolaže sa 34 vozila, od kojih je 29 vatrogasnih ili putničkih, a preostalih pet su priključna vozila različite namjene. Radi se o prikolicama za teret, vatrogasnoj i ronilačkoj opremi, kao i čamcima.

“U posljednjih devet godina nabavljena su ukupno 24 vozila, uključujući i priključna vozila. Do kraja godine očekujemo isporuku cisterne zapremine 5.000 litara vode, koja će se koristiti za dopremanje pitke vode i dopunjavanje vatrogasnih vozila vodom pri gašenju požara”, kazao je Ćućun.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-stigli-kamioni-za-gasenje-sumskih-pozara/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])