Banjaluka: Ukrala identitet djevojčice i varala sakupljajući novac za njeno liječenje

Objavljeno: 18. 10. 2016 u 12:46h

Pedesetpetogodišnja Petra Marić iz banjalučkog naselja Dragočaj već duže vrijeme s lažnom fotografijom pelješi stanovnike banjalučkog regiona pod izgovorom da joj daju novac za liječenje izmišljene kćerke Maje tvrdeći da boluje od karcinoma.

Veliki broj njenih sugrađana je prepoznao Marićevu. Ova žena već mjesecima nosi matursku fotografiju sedamnaestogodišnjakinje D. V. iz Gradiške, koja Marićevu i ne poznaje, niti ima bilo kakve veze sa njom. U potrazi za novcem Marićeva je sa fotografijom ove djevojčice krstarila Banjalukom, Gradiškom, Novom Topolom i drugim mjestima sve dok ljudi, koji su na slici prepoznali djevojčicu iz Gradiške, nisu obavijestili njene roditelje. Majku djevojčice čija je slika zloupotrijebljena Divnu Varadin pozvala je poznanica iz Banjaluke i saopštila joj da gradom šeta žena sa fotografijom njene kćerke.

“Moja poznanica je kao dokaz fotografisala tu ženu sa fotografijom koju nosi sa sobom. Na fotografiji se nalazila moja kćerka. Ni sekunde nisam čekala, odmah smo to prijavili policiji. Od tog dana više ne mogu mirno ni da spavam. Najsrećnija sam kad mi je dijete u kući, jer strahujem za njenu bezbjednost”, rekla je Varadinova.

Očajna porodica strahuje i za svoju drugu kćerku bliznakinju, koju je Marićeva takođe uvukla u krug prevare.

“Imamo saznanja da je Marićeva tražeći novac od prolaznika govorila da joj je drugo dijete, odnosno Majina sestra bliznakinja, preminula od teške bolesti”, kazala je šokirana majka.

Varadinova dodaje da je njena kćerka ranije upozorena na opasnu ženu, ali da u prvi mah nije povjerovala u tu priču.

“Moju kćerku je još krajem avgusta upozorila jedna djevojka iz Banjaluke, ali nam je to tek nedavno rekla jer nije vjerovala da je zaista ona na toj fotografiji. Saznali smo da je i tada prevarantkinja pričala kako je to njena kćerka koja boluje od raka, dok je kao druga bliznakinja preminula od te bolesti. I kukala je da nema dovoljno novca za njeno liječenje. Marićevu je u nedjelju naveče privela policija, a ona je na saslušanju priznala da je fotografiju našla ispred Robne kuće u Gradišci”, kazala je Varadinova.

Nevjerovatna prevara je potresla i tetku djevojčice čiji je identitet ukraden Ljiljanu Milošević. Ona je informaciju o prevari podijelila na svom “Fejsbuk” profilu i tako došla do raznih saznanja o Marićevoj.

“Dobila sam informaciju da Marićeva ima dvije kćerke od kojih jedna živi u Gradišci i koju često posjećuje. Otkrila sam i da je fotografiju uzela od unuke, koja je zajedno sa mojom nećakinjom išla u osnovnu školu. Nakon moje objave na “Fejsbuku” počele su da mi stižu poruke i informacije sa svih strana. Javilo se mnogo ljudi, koji su vidjeli Marićevu kako prosi sa fotografijom moje nećakinje”, rekla je Miloševićeva.

Monstruozna prevara nije prva iza koje stoji Marićeva. Ona se i ranije bavila istim “poslovima”, a kako saznajemo čak i prije nego što je iz Travnika doselila u Kotor Varoš, odakle je kasnije odselila i često mijenjala adrese.

Na jednu od prevara je nasjeo i njen komšija, koji je pristao da govori za “Glas” pod uslovom anonimnosti.

“Nedavno mi je došla pred vrata tražeći novac za teško oboljelog brata. S obzirom na to da je rekla da joj novac treba za liječenje, nisam oklijevao, odmah sam joj dao 50 maraka. Ona ih je zgrabila i otišla. Nedugo nakon toga jedna od mojih radnica mi je ispričala da je ta žena prevarant i da novac nosi svom ljubavniku za kojeg i radi. U to sam se kasnije i sam uvjerio”, rekao je sagovornik ističući da zna još nekoliko ljudi koje je obmanula.

Policija

Djevojčica D. V. i njena majka Divna Varadin, kako saznajemo, juče su dale izjavu u Policijskoj stanici Gradiška.

Iz CJB Banjaluka, u čijoj je nadležnosti Policijska stanica Gradiška, nismo uspjeli da dobijemo odgovore na pitanja o ovom slučaju.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-ukrala-identitet-djevojcice-i-varala-sakupljajuci-novac-za-njeno-lijecenje/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot