Banjaluka: Zamjena sezonskog cvijeća i orezivanje gradskog zelenila

Objavljeno: 17. 10. 2016 u 13:00h

U Banjaluci će danas i sutra biti obavljena sezonska zamjena cvijeća u parku “Petar Kočić”, kod spomenika banu Milosavljeviću i u parku kod Narodnog pozorišta Republike Srpske, navedeno je iz Odjeljenja za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja banjalučke Gradske uprave.

Iz ovog odjeljenja saopšteno je da će se skraćivanje i uzimljavanje ruža u ružičnjacima obaviti od 25. oktobra do 15. novembra.

Sredinom oktobra počelo je orezivanje gradskog zelenila, te su u Ulici kralja Petra Prvog Karađorđevića rezidbom podizane krošnje stabala, dok je predviđeno i vađenje panjeva, te zamjenska sadnja novih stabala.

Orezivanje stabala vršiće se u parkovima, blokovskom zelenilu, te drvoredima, dok je orezivanje žive ograde predviđeno u naseljima i uz saobraćajnice, gdje je propisana visina ograde 80 centimetara, a radi preglednosti saobraćaja.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-zamjena-sezonskog-cvijeca-i-orezivanje-gradskog-zelenila/||claudebot