Banjalučanin darovao 26 litara krvi

Objavljeno: 15. 10. 2016 u 14:37h

Banjalučanina Zdravka Babića (47), iako je nezaposlen i u teškoj materijalnoj situaciji, osjećaj za humanost prema drugim, nepoznatim ljudima nikada nije napustio.

Kao dugogodišnji dobrovoljni davalac krvi, posljednje 24 godine dragocjenu tečnost dao je 62 puta pa je njegovih 26 litara krvi, koliko je dosad dao, spasilo mnoge živote. Iako nema stalno zaposlenje, a novac zaradi samo obavljajući povremene poslove na građevini, kaže da ga to neće omesti da i dalje pomaže drugima.

“Krv sam prvi put dao 1992. godine u Banjaluci za vrijeme prošlog rata u BiH”, rekao je Babić i istakao da će krv davati dokle god ga zdravlje bude služilo.

Dodao je da mu je žao što se društvo, a naročito država ne odnose primjereno prema dobrovoljnim davaocima. Smatra da bi vlast trebalo dodatno da motiviše davaoce, kako bi što više ljudi davalo krv.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjalucanin-darovao-26-litara-krvi/||claudebot