Studentski centar Nikola Tesla u Banjaluci: Stanarina raste u dva paviljona?

Objavljeno: 14. 10. 2016 u 12:05h

U Studentskom centru “Nikola Tesla” u Banjaluci uskoro bi moglo doći do korekcije cijena, pa će studenti u prvom i drugom paviljonu, umjesto dosadašnjih deset, za smještaj mjesečno izdvajati 15 maraka.

Jedan od razloga poskupljenja smještaja u prva dva paviljona je smanjenje stanarine u trećem, čiji bi stanari umjesto 25 mjesečno plaćali pet maraka manje. Konačnu odluku o korekciji cijena smještaja, uključujući i četvrti paviljon, donijeće iduće sedmice Upravni odbor najvećeg studentskog kompleksa u RS.

Direktor Studentskog centra “Nikola Tesla” Zoran Babić ističe da je studentima predložio da razmisle da se cijene smještaja u prva tri paviljona približe, ističući da će i odluka biti donesena na osnovu njihovog mišljenja.

“Prosječna cijena od deset maraka, koliko košta smještaj u prva dva paviljona, je šest puta niža u odnosu na onu koja je predviđena pravilnikom, koji je na snazi još 2009. godine”, rekao je Babić.

Dodao je da je studentski centar svakako u gubitku, ilustrujući to podatkom da samo troškovi grijanja na mjesečnom nivou iznose 36 maraka po studentu.

“Još kada se tome dodaju struja i voda, troškovi koje dom ima za jednog studenta mjesečno dostižu i do 70 KM. Svi ti troškovi za 2015. godinu biće izneseni Upravnom odboru i studentima, da ­bi imali uvid u pravo stanje i da bi donijeli adekvatnu odluku. Nadam se da neće doći do velikih promjena u cijenama, razumijevajući uslove u kojima studenti žive. Vjerujem da će biti donesena odluka na obostrano zadovoljstvo, čekajući da budu sanirani paviljoni, poslije čega bismo mogli zahtijevati i više cijene”, istakao je Babić.

Prema njegovim riječima, na sastanku Upravnog odbora trebalo bi da bude donesena i konačna odluka o cijeni smještaja za četvrti paviljon. Pojedini studenti, koji se javljaju za smještaj u četvrtom paviljonu, ističe Babić, smatraju da je cijena od 100 KM, s obzirom na uslove, potpuno prihvatljiva.

“Da li će cijena smještaj biti oko 100 KM ili niža, znaće se nakon zasjedanja Upravnog odbora. Mislim da bi cijena smještaja ispod 70 KM bila nekorektna”, dodao je Babić.

Prema riječima predsjednika Skupštine studenata u banjalučkom domu “Nikola Tesla” Ljubiše Karlice, u utorak će imati sjednicu na kojoj će se usaglasiti o prijedlogu za cijenu smještaja u četvrtom paviljonu.

“Tražićemo od Upravnog odbora da cijena smještaja u četvrtom paviljonu bude što niža, odnosno da ne prelazi 60 KM”, rekao je Karlica i dodao da neće dozvoliti ni da cijena smještaja poraste u prva dva paviljona, jer studenti u njima nemaju adekvatne uslove za život.

Dugovanja

Zoran Babić je istakao da će Upravni odbor biti obaviješten i o dugovanjima prema “Toplani”, u iznosu od 2,4 miliona KM. On je istakao da popriličan dug imaju i prema “Elektrokrajini”.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/studentski-centar-nikola-tesla-u-banjaluci-stanarina-raste-u-dva-paviljona/||claudebot