Đurić na sudu zbog “Boske”

Objavljeno: 13. 10. 2016 u 15:48h

Okružni privredni sud Banjaluka prihvatio je danas predlog Pravobranilaštva RS i odredio saslušanje vlasnika “Zekstra grupe” Dragana Đurića, povodom tužbe kojom Ministarstvo trgovine i turizma RS potražuje skoro pola miliona KM, uplaćenih sindikalnoj organizaciji RK „Boska“ 2009. godine.

Na današnjem ročištu sudija Jelena Božić odredila je saslušanje Đurića u svojstvu parnične stranke, te pomoćnika ministra trgovine RS Dušanke Tegeltije, Petra Rajičića i Olivere Kunjadić u svojstvu svedoka. Ministarstvo trgovine i turizma RS ostalo je pri tužbi i potraživanju 495 hiljada KM od Konzorcijuma “Zekstra grupe” i “Delta Real Estate”, kao i zateznih kamata, piše Capital.ba

Dragan Đurić i svjedoci će se izjašnjavati o osnovanosti visine tužbenog zahtjeva, te okolnostima i načinu njegovog izmirenja.

Ministarstvo je sindikalnoj organizaciji uplatilo novac prije prodaje „Boske“, u vrijeme kada je račun „Boske“ bio blokiran, a radnici se protivili prodaji izmirenja obaveza prema njima.

Advokat “Zekstra grupe” Predrag Baroš smatra da je zahtjev ministarstva u cjelosti neosnovan, te da je sporno ko treba vratiti novac Ministarstvu.

“Uplata nije izvršena na ime i na račun tuženih strana”, naveo je Baroš.

Nakon privatizacije „Boske“ nestali su ugovor i bankarske mjenice vredne 300.000 evra, bez kojih se nad kupcem neće moći da sprovede nijedna sankcija ukoliko ne budu poštovane obaveze navedene u ugovoru. Mjenicu je prilikom potpisivanja ugovora o privatizaciji predao Dragan Đurić ispred konzorcijuma „Zekstra“ i „Delta Real Estate“.

Izvor: capital.ba

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/duric-na-sudu-zbog-boske/||claudebot