Nina Grahovac: Nedostaje mi Banjaluka

Objavljeno: 12. 10. 2016 u 17:02h

Poznata glumica Nina Grahovac radi na snimanju veb serije, u kojoj će glumiti i biti tekstopisac.

Porijeklom iz Banjaluke, popularnost u Srbiji stekla je ulogama u „Akciji Tigar“, „Jagoda u supermarketu“, „Lisice“, „Jelena“ i drugim filmovima i serijama, ali najviše ju je proslavila poručnica Ljubinka Luković u „Vojnoj akademiji“.

“Za veb seriju imamo sjajnu ideju. Okupili smo odličnu ekipu i zato se nadamo odličnom rezultatu. Snimanje počinje 17. oktobra”, priča Grahovac za „EuroBlic“.

Na stečenu popularnost gleda kao na „balon od sapunice“ i smatra da se time ne treba previše zanositi.

Lijepo je kad vas ljudi prepoznaju. Lagala bih kad bih rekla da mi to ne prija. Međutim, rano sam shvatila da me u ovom poslu ipak interesuju suštinske stvari: šta radim, sa kim radim i zašto nešto radim. To mi je najvažnije – ističe Grahovac.

Danas je, prema njenim riječima, teško baviti se bilo kojom profesijom na pošten i čestit način, jer u sistemu vrijednosti, koji je ugrožen, „stradaju svi“.

Ne volim što se u posljednje vrijeme često ističe „kako glumci teško žive“. Niko ih nije natjerao da se bave glumom. Stoga, ako su već sami birali da se bave ovom vrstom umjetnosti, onda sigurno imaju dobar razlog za to. Zbog toga su, pretpostavljam, spremni da se bore sa svim problemima koje nosi gluma – kaže Grahovac.

U ovoj profesiji, objašnjava ona, ne postoji uređen sistem koji se odnosi na profesionalne kastinge, menadžere, koji će da „jure posao za glumca“ ili advokate koji će da ih zastupaju.

Na glumcu je i na njegovoj sposobnosti da se „snađe“. Istina je da se uloge, kao i mnoge druge stvari u ovoj zemlji, često dodjeljuju po nekoj čudnoj selekciji, a po kojoj tačno, to je već pitanje za reditelje i producente. Moji bliski prijatelji znaju da bih voljela da radim sa Kusturicom, zato što se on ozbiljno bavi filmom – rekla je

bl2

Dva fakulteta

Ova glumica je, osim srpske književnosti i jezika u Novom Sadu, završila i Fakultet dramskih umjetnosti u Beogradu.

“Predavala sam pet i po godina predmet Scenski govor na Akademiji umjetnosti u Beogradu, a sada predajem u dva dramska studija. Dva fakulteta sam završila zahvaljujući tome što sam bila dosta disciplinovana i fanatična. Bila sam spremna da žrtvujem svoje slobodno vrijeme, san, zdravlje i mnoge druge stvari. To ne preporučujem mladima. Gluma je bila jedina stvar u koju nikada nisam sumnjala i zato sam ju i završila”, priznaje Grahovac.

Nedostaje joj Banjaluka

Nina Grahovac je prve glumačke korake napravila u Banjalučkom studentskom pozorištu, koje je i tada vodio Goran Jokić, a koji je u međuvremenu postao njen prijatelj.

“Kasnije sam bila u DIS teatru mladih gdje sam upoznala brojne talentovane ljude. Mnogi od njih su i danas u ovoj profesiji. U Banjaluku dođem kada imam slobodnog vremena. Nedostaju mi ljudi, moji roditelji, šira porodica, prijatelji”, rekla je ona.

Izvor: banjalucanke.com

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/nina-grahovac-nedostaje-mi-banjaluka/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot