Banjaluka: Mrtva trka za skupštinske funkcije

Objavljeno: 11. 10. 2016 u 20:56h

Sudeći po sadašnjim glasovima i ranije potpisanom koalicionom dogovoru, DNS-u pripada mjesto predsjednika Skupštine grada, koju će najvjerovatnije i dalje obavljati Budimir Balaban.

Ako on ne bude obavljao ovu funkciju, tvrdi dobro upućen izvor “Nezavisnih”, na njegovo mjesto mogao bi sjesti SNSD-ov Srđan Amidžić, a DNS-ov Boran Bosančić mogao bi se naći na mjestu potpredsjednika Skupštine grada, koje sada želi socijalista Milan Milaković.

U trci za ovu poziciju mogao bi se naći i Saša Čudić iz reda nacionalnih manjina, kojem na ruku ide zakon, po kome predsjednik i potpredsjednik ne mogu biti iz istog naroda.

“DNS ima dvije varijante. Ako bi predsjednik Skupštine grada bio Budimir Balaban, onda bi oni zadržali sadašnja načelnička i direktorska mjesta, a ako ne bi bio predsjednik, onda bi potpredsjednik bio Boran Bosančić, a Balaban načelnik Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove i poslove saobraćaja, dok bi na mjestu predsjednika bio Srđan Amidžić iz SNSD-a ili neko drugi iz ove partije”, tvrdi naš izvor.

Iako u vladajućem taboru tvrde da je još rano za bilo kakva nagađanja o imenima koja će zauzeti fotelje najznačanijih funkcija te da se još nije pregovaralo o tome, kako saznajemo, situacija je turbulentnija nego što na prvu izgleda, a za neke pozicije već vlada mrtva trka.

“Mjesto Budimira Balabana kao predsjednika Skupštine grada uopšte nije upitno, ukoliko on to, naravno, želi, ali sve je stvar dogovora”, poručio je Bosančić. Balaban je rekao da se sve u vezi s preraspodjelom funkcija zasad može svesti samo na nagađanja, jer nisu dobili ni preliminarne rezultate, a tek nakon toga mogući su dalji pregovori. “Naš primarni cilj je primijeniti politiku koju smo zagovarali u predizbornoj kampanji. Ne treba da se dijelimo na poziciju i opoziciju, već da zajedno radimo u interesu građana”, rekao je Balaban.

U vladajućem SNSD-u juče nisu željeli davati bilo kakve informacije, komentarišući da je još rano za bilo kakva imena.

“Poštujem koalicioni sporazum koji imam s partnerima DNS-om i SP-om, i dodatni sporazum koji imam s Ujedinjenom Srpskom. To su prvi partneri s kojima ću razgovarati”, rekao je ranije Igor Radojičić, budući gradonačelnik.

Čudić je samo kratko poručio da će sve dalje odluke prepustiti Radojičiću, koji će o svemu dalje pregovarati. Što se tiče Ujedinjene Srpske, s kojom SNSD ima dodatni sporazum, u gradskoj skupštini ovu stranku trebalo bi da predstavljaju Milenko Jaćimović i Natalija Trivić, ali će Trivićeva najvjerovatnije biti načelnica Odjeljenja za društvene djelatnosti i vratiti odbornički mandat.

“Zaista ne mogu komentarisati ništa jer je to sada jako nezahvalno, budući da ni preliminarni rezultati nisu gotovi, stoga bi svaki komentar bio neozbiljan”, istakla je Trivićeva.

Kako saznajemo, ovoj partiji, koja je bila i najveće iznenađenja na izborima, bilo je ponuđeno mjesto direktora KC Banski dvor, budući da Milorad Petrić iduće godine ide u penziju, ali kako tvrdi naš izvor, njega će najvjerovatnije zamijeniti kompozitor Mladen Matović.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-mrtva-trka-za-skupstinske-funkcije/||claudebot