Optužen najpoznatiji banjalučki lopov

Objavljeno: 10. 10. 2016 u 09:21h

Protiv Zorana Lajšića (55), zvanog Brko, jednog od najpoznatijih banjalučkih lopova, podignuta je optužnica koja ga tereti za oduzimanje vozila i krađu bicikla.

Lajšić je osumnjičen da je od 27. aprila 2013. do 31. avgusta ove godine na području Banjaluke izvršio ni manje ni više nego 22 krivična djela.

Optužnica, koju je podigalo Okružno javno tužilaštvo Banjaluka, a potvrdio banjalučki Osnovni sud, tereti ga da je 18. avgusta ove godine u banjalučkoj Ulici Jovana Dučića ušao u golf tri, pronašao ključ, upalio vozio i odvezao se.

U istoj optužnici stoji da je samo tri dana ranije u Voždovačkoj ulici iz dvorišta jedne kuće uzeo bicikl elios sa dječjom sjedalicom, ukupne vri-jednosti oko 1.100 KM. Podsjetimo, “Nezavisne” su dosad objavile serijal tekstova o pohodima Brke, a koji, osim na vozila, nije imun ni na akumulatore i ostale dijelove automobila, poput CD uređaja, ratkapa, lajsni i slično.

Kada je riječ o krađama vozila, zanimljivo je da su njegovo najveće “dostignuće” golf tri i audi 90, dok su ostali četvorotočkaši koje je odvezao znatno jeftiniji, jer je riječ o zastavi koral, jugu 55, te golfu dva.

Najaktivniji je bio lani, kada je krao čak 11 puta, dok je godinu ranije počinio pet krađa, a 2013. godine najmanje jednu. Od januara do avgusta ove godine takođe nije mirovao i nanizao je pet krađa.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/optuzen-najpoznatiji-banjalucki-lopov/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot