Prvi luksuzni hotel u Banjaluci imaće bazene, velnes centar i kongresnu salu

Objavljeno: 9. 10. 2016 u 13:53h

Novi vlasnik starog motela „Internacional“ u Banjaluci je kompanija „Ciambella“, koja planira ulaganje od najmanje 10 miliona maraka.

io1

Da li će sadašnji motel rušiti ili nanovo graditi odlučiće građevinski stručnjaci, ali kakva god da bude odluka budući hotelski kompleks na staroj lokaciji biće izgrađen i opremljen po najvišim standardima; imaće bazene, velnes centar i kongresnu salu.

“Riječ je o projektu koji zahtijeva mnogo posla i mnogo novca. Zasad sigurno znamo da će to biti ekskluzivan hotel sa pet zvjezdica plus, sa svim pratećim sadržajima, jer nam nije u cilju da gradimo motel ili hotel niže kategorije”, kaže Maja Vučković, direktorka kompanije „Ciambella eksport-import“, dodajući da su već izabrali ime za novi kompleks – „Ciambella Internacional“.

Ona je pojasnila da bi sadašnju, prepoznatljivu liniju objekta voljeli da zadrže, ali da će o tome odlučiti struka.

“Trenutno razgovaramo sa stručnjacima iz oblasti hotelijerstva, koji bi nam mogli biti potencijalni partneri u projektu, bilo da je riječ o franšizi ili ugovorenom poslu. Takođe, pripremamo dokumentaciju za raspisivanje tendera za projekat i nadamo se da ćemo u prvoj polovini naredne godine početi sa radovima”, navodi Vučkovićeva, ističući da su, nakon preuzimanja hotela, obavili i određena geološka ispitivanja.

Zelenilo koje okružuje sadašnji objekat će sigurno ostati, jer se, pojašnjava, odlično uklapa u ono što su zamislili.

Do kraja godine planiraju da otkupe i zemljište uz motel, kako bi kompletirali parcelu.

“Pregovori sa oba vlasnika su u završnoj fazi i ne bi trebalo da bude problema oko preuzimanja parcela”, pojašnjavaju u „Ciambelli“.

Ostoja Barašin, direktor Turističke organizacije grada, kaže da ga raduje kupovina i ulaganje u motel „Internacional“.

“Banjaluci odavno treba luksuzni hotel i drago mi je da su kupci to prepoznali. Siguran sam da će hotelski kompleks visoke kategorije turističku ponudu podići na viši nivo i privući bogatije turiste”, navodi Barašin.

Dodaje da turizam u najvećem gradu Srpske postaje značajna privredna grana, što obavezuje da sadržaji budu bolji i kvalitetniji.

Površina od 2.000 kvadrata

„Internacional“ se nalazi u Ulici Branka Popovića u naselju Lazarevo. Izgrađen je 1972. godine, a pored objekta motela, kompleks ima 18 garaža i trafostanicu. Prostire se na više od 2.000 kvadrata.

Izvor: blic.rs

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/prvi-luksuzni-hotel-u-banjaluci-imace-bazene-velnes-centar-i-kongresnu-salu/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot