Direktor „Toplane“ optužuje: Radijatore u Banjaluci “rashladili” građani i novinari

Objavljeno: 8. 10. 2016 u 16:26h

Mićo Milovanović, direktor banjalučke „Toplane“, tvrdi da su u novoj grijnoj sezoni problem kućne instalacije i „neobjektivno informisanje medija“, a nadležni se i dalje bave njegovom foteljom.

„Toplana“ kvalitetno pruža uslugu svim korisnicima, piše u saopštenju koje je potpisao Milovanović.

“U svim do sada prijavljenim, pojedinačnim slučajevima, gdje nije bilo grijanja ili je bilo lošijeg kvaliteta, uzrok su bile interne instalacije čije održavanje je u nadležnosti zajednice etažnih vlasnika, ili samoinicijativni radovi na instalacijama” – piše u saopštenju, u kojem se obrušio i na medije.

U „Toplani“ ističu i da je grijanje počelo najranije do sada, da su „gubici tople vode manji nego ikada“, te da se, uprkos instalacijama, trude da što prije obezbjede tople radijatore.

Mještanima Borika, koji žive nedaleko od sjedišta „Toplane“, saopštenje nije pomoglo.

“Ne znamo ko se trudi, a ko je zabrljao, ali mi se smrzavamo” – poručuju oni.

Goran R. iz Bulevara Stepe Stepanovića i Radmila B. iz Gundulićeve ulice, stanuju u novim zgradama, gdje su sve instalacije nove, ali se ove jeseni još nisu čestito ogrijali.

“Naša zgrada je nova, spojena je na nove cijevi, a opet smo se sinoć mrznuli u stanu. Radijatori su bili potpuno hladni” – rekao je ovaj Banjalučanin.

Grijanje je počelo u petak, 30. septembra, dva dana uoči izbora, ali već tada građani su se žalili da su radijatori u pojedinim naseljima hladni. Problemi su se nastavili i narednih dana.

Dok većina građana u stanovima cvokoće od hladnoće, političari se bave direktorskom foteljom u „Toplani“. Nadzorni odbor preduzeća u četvrtak je, na hitnoj sjednici, poništio svoju odluku o imenovanju Miće Milovanovića na još četiri godine, svega dva dana nakon što su je usvojili.

Predsednik NO Vidosav Đekić priznaje da odluka promjenjena nakon upozorenja novoizabranog gradonačelnika Igora Radojičića. Ipak, tvrdi da članovi odbora nisu time doveli u pitanje svoj kredibilitet.

“Nadzorni odbor ima pravo da imenuje direktora, pa da to poništi. Mi stojimo iza svojih odluka. Konkurs za izbor direktora nije poništen, a Milovanović je jedini kandidat” – rekao je Đekić i najvio konsultacije i sa sadašnjim i sa budućim gradonačelnikom.

Odlazeći gradonačelnik Slobodan Gavranović za ponedeljak je najavio sastanak sa rukovodstvom „Toplane“, ali Đekić tvrdi da još nije pozvan.

Izvor: Blic

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/direktor-toplane-optuzuje-radijatore-u-banjaluci-rashladili-gradani-i-novinari/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])