Univerzitet tuži dekana Pravnog fakulteta u Banjaluci

Objavljeno: 6. 10. 2016 u 18:05h

Univerzitet u Banjaluci najavio je disciplinski postupak i tužbu protiv profesora, bivšeg dekana Pravnog fakulteta Vitomira Popovića zbog narušavanja ugleda, klevete i prijetnji osoblju ovog fakulteta i Univerziteta.

Univerzitet u Banjaluci odbacuje Popovićeve tvrdnje u medijima da je Petar Kunić imenovan za vršioca dužnosti dekana mimo zakona, te napominju da Kunić nije penzionisan i da ima važeći ugovor o radu na neodređeno vrijeme koji je na snazi do sticanja uslova za odlazak u penziju.

“Univerzitet u Banjaluci će upotrijebiti sve pravne mehanizme da zaštiti radnike Pravnog fakulteta od učestalih prijetnji Popovića, ali i sam ugled Pravnog fakulteta i Univerziteta, koji svojim istupima bivši dekan ozbiljno narušava”, saopšteno je iz Univerziteta.

Iz Univerziteta podsjećaju da je 30. septembra doneseno rješenje o imenovanju vršioca dužnosti dekana Pravnog fakulteta Petra Kunića, jer je Popoviću istekao drugi mandat 1. oktobra. U saopštenju se navodi da je postupljeno u skladu sa Statutom Univerziteta u Banjaluci, s obzirom da Nastavno-naučno vijeće Pravnog fakulteta nije donijelo odluku o prijedlogu za imenovanje novog dekana, te je rektor imenovao lice koje će dužnost dekana obavljati do izbora dekana, a najduže šest mjeseci od dana isteka mandata.

Rektor Univerziteta u Banjaluci Milan Mataruga je 3. oktobra imenovao komisiju za primopredaju dužnosti dekana Pravnog fakulteta koja je sačinila zapisnik u kome je konstatovala materijalno-finansijsko poslovanje Pravnog fakulteta, kao i stanje akademskog osoblja sa stanovišta radno-pravnog statusa. Komisija je konstatovala da je izvršena primopredaja putničkog službenog autobomila i da je profesor Popović uredno razdužio kancelariju u dekanatu fakulteta iz koje je odnio lične predmete i stvari.

“Takođe, naglašavamo da su prodekan za nastavu Pravnog fakulteta Darko Radić i prodekan za naučnoistraživački rad Radenko Jotanović podnijeli ostavku nakon isteka mandata”, ističe se u saopštenju.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/univerzitet-tuzi-dekana-pravnog-fakulteta-u-banjaluci/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot