Divlja deponija nikla kod parka Mladen Stojanović

Objavljeno: 6. 10. 2016 u 19:20h

Bacanje smeća na mjesta koja za to nisu predviđena i stvaranje divljih deponija stalni su problem u dijelu parka “Mladen Stojanović”, Moravskoj ulici i uz puteve za Ponir, Ljubačevo, Bronzani Majdan, Milakoviće, ali i u drugim dijelovima grada.

Ovo su potvrdili u Odjeljenju za komunalne, stambene i poslove saobraćaja.

“I nakon uklanjanja otpada sa mjesta gdje nije dozvoljeno njegovo odlaganje, nesavjesni građani ponovo tu prave mini-deponije. Najčešće se radi o odlaganju građevinskog otpada. Takvim postupcima stvaraju lošu sliku i narušavaju epitet Banjaluke kao čistog grada” – rekli su u ovom odjeljenju.

Ističu da grad izdvaja mnogo novca za sanaciju divljih deponija i dodaju da je u toku procedura javne nabavke za kupovinu 20 kontejnera zapremine jednog kubika, te 22 kontejnera zapremine 3,2 kubika.

– Građani moraju odgovornije da se ponašaju. Imaju mogućnost da odvezu otpad na regionalnu deponiju u Ramiće, ili pozovu firmu koja će to učiniti umjesto njih. Ne mogu da bacaju smeće gdje im se prohtije. Apelujemo na sve stanovništvo da, ukoliko uoče nepropisno odlaganje otpada, to prijave komunalnoj policiji – navode u Odjeljenju za komunalne i stambene poslove.

Predsjednik mjesne zajednice Rosulje Željko Gagula kaže da je deponija kod parka “Mladen Stojanović” konstantan problem.

“Što je najgore od svega, tu najčešće biva odložen građevinski otpad koji dovoze u kamionima. To rade pojedine neodgovorne firme da bi izbjegle troškove prevoza i odlaganja otpada na deponiji u Ramićima” – ističe Gagula.

Predsjednik mjesne zajednice Starčevica Đorđe Knežević potvrdio je da u ovom naselju postoje divlje deponije.

“Sa dijelom Starčevice, koji je bliži gradu, nema deponija, ali ima u brdskom dijelu, na putu za Ponir. Stvar je u tome što nema dovoljno kanti za smeće, pa građani ostavljaju otpad gdje stignu” – rekao je Knežević.

U mjesnoj zajednici Lazarevo 1 rekli su da je bilo manjih deponija.

“Radnici “Čistoće” ih uklanjaju po žalbama građana i nemamo većih problema” – kazao je predsjednik mjesne zajednice Lazarevo 1 Obrenko Slavnić.

Kazne

U Odjeljenju za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja kažu da vrše stalni nadzor nepropisnog odlaganja smeća na mjestima označenim kao problematična. Za građane koji nepropisno odlažu otpad predviđena je kazna od 100 KM.

Izvor: Glassrpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/divlja-deponija-nikla-kod-parka-mladen-stojanovic/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])