Spomenik i česma na Laušu u znak sjećanja na 108 junaka

Objavljeno: 4. 10. 2016 u 16:35h

Spomenik i česma u znak sjećanja na 108 poginulih boraca Vojske Republike Srpske biće uskoro izgrađeni u dvorištu Hrama Svetog Jovana Bogoslova na Laušu. Grad i Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite odobrili su 28.000 KM koliko je potrebno za ova obilježja.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Lauš jedan Nebojša Matić, rekao je da je inicijativa za gradnju spomenika potekla od strane Organizacionog odbora savjeta ove mjesne zajednice još od 2006. godine.

“Konačno smo dobili svu potrebnu saglasnost za izgradnju spomenika. Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite odobrilo nam je 10.000 KM, a Grad Banjaluka 18.000 KM. Izabrali smo i najpovoljnije izvođače radova a to su preduzeća “Građenje Đurić” i “Emanuel”. Imamo i projekat za spomenik i sada čekamo samo da nam novac legne na račun”, rekao je Matić.

Predsjednik gradske Boračke organizacije Goran Rogić pozvao je porodice palih boraca sa područja mjesne zajednice Lauš, da ukoliko nisu prijavili svoje stradale vojnike, to urade ovih dana.

“Ne želimo nikoga da izostavimo. To će biti jedno lijepo obilježje sa spomen-česmom za sve one koji su život dali u otadžbinskom ratu. Čim novac legne na račun počećemo sa gradnjom”, rekao je Rogić.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/spomenik-i-cesma-na-lausu-u-znak-sjecanja-na-108-junaka/||claudebot