Most u Priječanima još čeka upotrebnu dozvolu

Objavljeno: 4. 10. 2016 u 14:58h

Most u Priječanima još nije dobio upotrebnu dozvolu jer, kako je pojasnio Nebojša Tojagić, predsjednik Savjeta te mjesne zajednice, provjerom je ustanovljeno da deset varova na mostu nije ispravno.

“Nakon provjere svi varovi su ponovo zavareni, pa je taj dio bezbjednosti za prelazak preko mosta sada riješen”, rekao je Tojagić i dodao da treba da budu vršena nova testiranja u vezi s opterećenjem.

Dodao je da, iako most nije dobio upotrebnu dozvolu, mještani svakodnevno prelaze most na vlastitu odgovornost.

“Apelujem na mještane da se suzdrže od prelaska mosta jer još nije bezbjedan za prelazak”, upozorio je Tojagić.

Zoran Novaković, načelnik Odjeljenja za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja, rekao je da je to odjeljenje nadležno samo za nadzor nad radovima, te da kada ih izvođači radova obavijeste da su svoj posao obavili, onda će oni obaviti kontrolu.

Dodao je da uskoro očekuje izvještaj od izvođača radova o stanju mosta. U “Niskogradnji”, preduzeću koje izvodi radove, rekli su da još samo čekaju da nadležni iz Instituta za građevinarstvo izvrše testove opterećenosti mosta.

Dodali su da očekuju da bi testiranje moglo biti izvršeno ove sedmice, ako to vremenske prilike dozvole.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/most-u-prijecanima-jos-ceka-upotrebnu-dozvolu/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])