Budući gradonačelnik Banjaluke: Jedini na izborima osvojio preko 50.000 glasova

Objavljeno: 4. 10. 2016 u 15:19h

Među više od 30.000 kandidatkinja i kandidata koji su učestvovali na lokalnim izborima u Bosni i Hercegovini, koji su održani u nedjelju 2. oktobra, Igor Radojičić, kandidat SNSD-a, SP-a i DNS-A za gradonačelnika Banjaluke osvojio je rekordan broj glasova.

Radojičić je osvojio čak 50.398 glasova što je bez konkurencije, najveći broj zabilježen od svih kandidata u svim opštinama i gradovima u BiH. Njegov protivkandidat u trci za gradonačenika Banjaluke, Dragan Čavić iz Saveza za promjene, ostvario je dobar, ali nedovoljan rezultat od 35.278 glasova.

Radojičić je po zvanju magistar elektrotehnike. Osnovnu i srednju školu završio je u Banjaluci kao najbolji učenik generacije, a Elektrotehnički fakultet 1991. godine takođe u Banjaluci, kao najbolji student generacije.

Postdiplomske studije slušao je i polagao na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu, a magistarsku tezu odbranio 2001. godine na Elektrotehničkom fakultetu u Banjaluci.

Kao autor i koautor objavio je jednu knjigu i 14 naučnih radova iz oblasti automatike, biomedicine, obrade signala i teorije haosa, na međunarodnim konferencijama u Srbiji, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Italiji, Austriji, Holandiji i Češkoj Republici.

U političkoj karijeri obavljao je niz dužnosti, od članstva u organima i Predsjedništu Saveza socijalističe omladine BiH krajem osamdesetih godina do dužnosti generalnog sekretara i potpredsjednika Saveza nezavisnih socijaldemokrata.

U Narodnoj skupštini Republike Srpske po prvi put biran je za poslanika u mandatu 1998.-2000. godine, zatim ponovo od 2002. godine do danas. U Narodnoj skupštini obavljao je dužnosti šefa i zamjenika šefa kluba poslanika i predsjednika Odbora za međunarodne odnose.

Za predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske prvi put izabran je 28. februara 2006. godine, a zatim ponovo novembra 2006. i novembar 2010. godine.

Nosilac je Ordena Svetog Save I reda kojim ga je odlikovao Sabor Srpske pravoslavne crkve, zatim ruske Medalje Petra Velikog i Medalje za vojne zasluge Republike Srpske. Oženjen je i otac dvoje djece. Govori engleski i francuski jezik.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/buduci-gradonacelnik-banjaluke-jedini-na-izborima-osvojio-preko-50-000-glasova/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])