Radojičić najavio prvi potez: Slijedi nova sistematizacija i organizacija Gradske uprave

Objavljeno: 3. 10. 2016 u 14:36h

“Jedan od prvih poteza nove vlasti u Banjaluci će biti nova sistematizacija i unutrašnja organizacija Gradske uprave sa odsjecima i odjeljenjima”, rekao je Igor Radojičić, novoizabrani gradonačelnik Banjaluke.

“Takođe, mislim da će već u novembru i decembru trebati jedan posao nastaviti a drugi započeti. Nastaviti razgovore sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj o kompletnom paketu za Toplanu Banjaluka, i otpočeti razgovore sa finansijskim institucijama o restrukturisanju duga za 2017. godinu”, rekao je on.

Kako vam izgleda konačni rezultat za gradonačelnika? Čini mi se da ste na kraju uspjeli osvojiti mnogo više glasova nego što je bilo očekivano?

“Bilo je tu puno spinovanja od tzv. nezavisnih analitičara koji su radili za neku drugu stranu, nisu radili nikakve ankete ili istraživanja nego su “izbacivali” u nekom momentu da je razlika mala i da je neizvjesno, sve, uglavnom, neutemeljeno. Treba razlikovati ono što su stvarne procjene i ankete od “analitičara” koji su od bilo koje strane unajmljeni da pričaju tako kako pričaju. Tako da ta razlika sada izgleda dosta velika jer je javnost mjesecima pod utiskom “nezavisnih analitičara” koji su bili ili bliski ili unajmljeni od druge strane.”

U Vašem pobjedničkom govoru pozvali ste na saradnju, pružili ste ruku, pozvali da se radi. Šta ćete uraditi prije preuzimanja dužnosti?

“Prvo ćemo sačekati objavu svih rezultata, to je vjerovatno dvije do tri sedmice, i preuzimanje dužnosti oko 1. novembra. U ovoj sedmici čekam da dobijem sastav Gradske skupštine, raspored mandata i sastav da možemo da nastavimo razgovore o sastavljanju gradske vlasti što prije. Ja poštujem koalicioni sporazum koji imam sa partnerima – DNS i SP, i dodatni sporazum koji imam sa Ujedinjenom Srpskom. To su prvi partneri s kojima ću razgovarati. Po sadašnjem stanju taj blok ima dvotrećinsku većinu. A što se mene tiče, ja ću razgovarati sa svim strankama koje uđu u Gradsku skupštinu oko koncepta daljeg rada i saradnje. I proljetos smo bili pozvali PDP na razgovore pa su oni odbili, ali Bože moj. Moj koncept koji sam u govoru koji ste spomenuli i otvoreno iznio jeste da ću razgovarati sa svima kakvi su im ciljevi i planovi za grad Banjaluku u narednim godinama.”

Dužnost preuzimate 1. novembra, da li već sad imate neke poteze?

“Pa imam, ali treba imati u vidu da je to sad tranzicijski period jer preuzimate Skupštinu grada na kraju budžetske godine kada nema puno manevarskog prostora sa samom ovom godinom i ovim budžetom. Takođe novom sazivu će trebati određeno vrijeme da se konstituiše, a dolaze i novi načelnici odjeljenja koji treba da uđu u posao. Tih mjesec dana će biti tranzicijski u samoj upravi grada ali slijede nam dva ozbiljna posla u pripremi. To je budžet za 2017. i nova sistematizacija i unutrašnja organizacija Gradske uprave sa odsjecima i odjeljenjima. Takođe, mislim da će već u novembru i decembru trebati jedan posao nastaviti a drugi započeti. Nastaviti razgovore sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj o kompletnom paketu za Toplanu Banjaluka, i otpočeti razgovore sa finansijskim institucijama o restrukturisanju duga za 2017. godinu.”

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/radojicic-najavio-prvi-potez-slijedi-nova-sistematizacija-i-organizacija-gradske-uprave/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot