Na startu pukla cijev: Hladni radijatori u dva banjaučka naselja

Objavljeno: 1. 10. 2016 u 11:35h

Iako je u petak zvanično počela grijna sezona, stanari Ulice Petra Preradovića iz naselja Nova varoš i veliki dio naselja Obilićevo požalili su se da su prvog dana početka sezone radijatori bili hladni.

Kako kažu u “Toplani”, zbog pucanja cijevi prilikom puštanja grijanja u krugu “Čajevca” mještani Ulice Petra Preradovića ostali su bez grijanja.

“Za start grijne sezone najnormalnije je da ne budu topli radijatori u svim stanovima. Za stabilizaciju grijanja su potrebna dva ili tri dana. Trenutna situacija s grijanjem desi se na startu svake grijne sezone i to ne samo u Banjaluci, već i u drugim gradovima”, rekao je Mićo Milovanović, direktor “Toplane”.

Dodao je da je nemoguće da u 200.000 stanova u istom trenu progrije.

Građani kažu da je posljednjih dana veoma hladno, posebno ujutro i uveče.

“Bez džempera i duplih pokrivača teško se zagrijati. Mislim da je došlo vrijeme za tople radijatore, makar na nekoliko sati dnevno”, kaže Sanja S., mještanka Nove varoši.

Oliver Gačić, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Obilićevo, kaže da su u petak ujutro u tom naselju nešto kasnije radijatori bili topli, a da, pošto su dnevne temperature poprilično visoke, za to još i nema potrebe.

“Jedino je hladno ujutro, ali preko dana je poprilično toplo. Pohvalno je da je ‘Toplana’ krenula ove godine ranije s grijanjem”, rekao je Gačić.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/na-startu-pukla-cijev-hladni-radijatori-u-dva-banjaucka-naselja/||claudebot