U funkciji novoizgrađeni parking kod Zavoda „Dr Miroslav Zotović“

Objavljeno: 30. 9. 2016 u 19:16h

Novi parking kod Zavoda za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju „Dr Miroslav Zotović“ pušten je u funkciju danas.

Novi parking je širine 16 metara, izgrađen u tri nivoa, međusobno razdvojena zelenilom. Stavljanjem u funkciju ovog parkinga riješen je dugogodišnji problem s parkiranjem u blizini Zavoda „Dr Miroslav Zotović“.

“Inicijativa za rješenje ovog problema potekla je od Zavoda, a Grad ju je apsolutno prihvatio, riješio zemljište i obezbijedio sredstva za izgradnju parkinga” – kazao je gradonačelnik Gavranović.

On je naglasio da je investicija vrijedna 378.969 KM, te da novoizgrađeni parking ima 152 parking mjesta za putnička vozila i četiri parking mjesta za autobuse.

“Ostaje da još uradimo javnu rasvjetu i ovo će biti zaista značajan prostor koji će rasteretiti kapacitete “Zotovića”. Sada imamo priliku da svi koji dođu u Zavod mogu parkirati na novoizgrađenom parkingu, za sada bez naknade” – rekao je gradonačelnik, ističući da je izvođač radova preduzeće „Građenje Đurić“ završilo radove za samo 60 dana, iako je ugovorni rok bio 90 dana.

“Grad je ovaj projekat realizovao vrlo brzo, a u korist pacijenata Zavoda” – zaključio je gradonačelnik.

Direktor Zavoda za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju „Dr Miroslav Zotović“, Goran Talić rekao je da dnevno imaju hiljadu pacijenata koji prođu kroz Zavod.

“Do sada je veliki problem bilo parkiranje. Zahvalni smo Gradskoj upravi i ministarstvima za poljoprivredu i za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske na uloženom trudu i realizaciji ovog za nas izuzetno značajnog projekta” – izjavio je Talić.

Narodni poslanik Igor Radojičić, koji je prisustvovao današnjem događaju – čestitao je Gradskoj upravi, izvođaču radova i Zavodu „Dr Miroslav Zotović“ za rješenje problema parkiranja u neposrednoj blizni Zavoda.

“Dalje treba nastaviti sa rješavanjem druge strane prilaza „Zotoviću“, koji se sada koristi kao parking. Zavod je, inače, vrlo dinamično mjesto koje treba dobiti nove objekte u Slatini gdje je započet još jedan projekat značajan za Banjaluku, a to je „Slatinska šuma“, odnosno nova rekreativno-turistička zona” – kazao je Radojičić.

Prema njegovim riječima, Grad će imati potrebu rješavanja parking prostora i kod drugih većih zdravstvenih ustanova u Banjaluci, poput Univerzitetsko-kliničkog centra i Doma zdravlja.

Otvaranju novog parkinga kod „Zotovića“ prisustvovala je i ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske, Srebrenka Golić, načlenici odjeljenja i šefovi odsjeka Gradske uprave Grada Banjaluka i radnici Zavoda.

Izvor: Banjaluka.net

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/u-funkciji-novoizgradeni-parking-kod-zavoda-dr-miroslav-zotovic/?utm_source=NajnovijeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=NajnovijeVijestiSidebar||claudebot