Radijatori u Banjaluci od danas topli

Objavljeno: 30. 9. 2016 u 09:22h

Sezona grijanja na području grada počinje danas. Gradske vlasti i “Toplana” odlučili su da zagriju radijatore zbog učestalih niskih temperatura vazduha ujutro i naveče.

Potvrdio je to gradonačelnik Slobodan Gavranović.

“Iako grijna sezona zvanično počinje 15. oktobra, odlučili smo se na ovaj korak u dogovoru sa “Toplanom”. Jutra su poprilično hladna, a tokom sljedeće sedmice najavljene su i niske dnevne temperature. Topli radijatori su posebno važni zbog djece u vrtićima i školama, kao i zbog starijih sugrađana”, rekao je Gavranović.

Direktor “Toplane” Mićo Milovanović potvrdio je da je sve spremno za početak grijne sezone.

“Krećemo sa grijanjem. “Toplana” ima dovoljne količine mazuta. Prošle sezone potrošili smo 15.000 tona mazuta, a procjena je da će nam ove trebati 17.000 tona. Za dvije mini-kotlovnice na Starčevici i Kočićevom vijencu najvjerovatnije će nam trebati između 17.000 i 20.000 tona drvne sječke. Pripremljena je drvna masa za skoro cijelu sezonu grijanja”, kazao je Milovanović.

Naglasio je da je “Toplana” uložila maksimalan napor u redovan godišnji remont opreme, instalacija, distributivne mreže te da je prije početka sezone grijanja prvi put ispitan kompletan cjevovod.

“Sanirali smo 334 kilometra vrelovoda, zamijenili smo dva eko-paketa koji su glavni elementi svakog kotla, što će svakako doprinijeti kvalitetnijoj proizvodnji toplotne energije”, naveo je Milovanović.

Dodao je da je zamijenjeno 1.000 metara starih i dotrajalih cijevi.

“Pored toga, otkriveno je i popravljeno 105 kvarova i kritičnih mjesta na distributivnoj mreži”, kazao je Milovanović.

Cijena grijanja neće biti mijenjana. U krugu gradske “Toplane” u toku je ugradnja dva rezervoara zapremine po 250.000 litara i opreme za hemijsku pripremu vode. Riječ je o investiciji koja je vrijedna 250.000 KM i koja će omogućiti “Toplani” da više ne kupuje vodu za punjenje toplovodnog sistema od gradskog “Vodovoda”, već će koristiti podzemne vode.

Apel

Mićo Milovanović je uputio apel potrošačima da eventualne probleme pri isporuci toplotne energije blagovremeno prijave.

“Sve tehničke ekipe biće na terenu i trudiće se da što hitnije otklone kvarove koji se mogu pojaviti. Stanari koji imaju ključeve prostorija u kojima se nalaze toplotne podstanice treba da omoguće našim ekipama nesmetan pristup u slučaju potrebe”, naveo je Milovanović.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/radijatori-u-banjaluci-od-danas-topli/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])