Obilježen dan starijih osoba u Banjaluci

Objavljeno: 30. 9. 2016 u 15:00h

Dan starijih osoba – 1. oktobar u Banjaluci je obilježen prigodnim kulturno-zabavnim programom u Gerontološkom centru, koji ima 310 korisnika.

Pomoćnik ministra zdravlja i socijalne zaštite Branka Sladojević rekla je da korisnici u ovom centru imaju socijalnu i zdravstvenu zaštitu, rekreativne aktivnosti i zabavni sadržaj, te da njihove porodice mogu biti sigurne da dobijaju svu potrebnu njegu.

Sladojevićeva smatra da ova ustanova ima odlične uslove rada, te da više ne postoje predrasude da smještanje osobe u dom za stare predstavlja nešto loše.

Ona je podsjetila da su UN 1990. godine donijele odluku da 1. oktobar bude posvećen starim licima radi promocije zaštite i stvaranja dobrih uslova za život starijih lica.

Direktor Gerontološkog centra Vinko Lolić čestitao je svim starim licima njihov dan, te napomenuo da se rukovodstvo ovog centra trudi da im svaki dan bude svečan. Lolić je ukazao na potrebu proširenja kapaciteta Centra, u kojem su sadašnji popunjeni, a uvijek postoji velika lista čekanja.

Korisnik Mirjana Kuzmanović kaže da u ovom centru boravi već sedam godina i da tu ima sve što joj je potrebno.

“Meni je najvažnije da sam aktivna i uvijek sama sebi tražim aktivnosti, ne čekam da mi ih drugi nađu”, rekla je Kuzmanovićeva.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/obiljezen-dan-starijih-osoba-u-banjaluci/?utm_source=BanjalukckeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=BanjalukckeVijestiSidebar||claudebot