Petrićevac, naselje sa 10.000 ljudi bez državnog vrtića

Objavljeno: 29. 9. 2016 u 09:59h

Iako važi za jedno od najvećih gradskih naselja, mjesna zajednica Petrićevac još nema državni vrtić.

Roditelji smatraju da bi u Petrićevcu trebalo da bude otvoren državni vrtić, jer, kako ističu, ima samo tri privatna, dok su neki prinuđeni da djecu vode u vrtiće u druge mjesne zajednice.

Mještanka Lidija Savić, koja je majka trogodišnje djevojčice, kaže da je nevjerovatno što još nije izgrađen državni vrtić jer nisu svi roditelji u mogućnosti da plaćaju privatni vrtić.

“Roditeljima je veliki teret i briga gdje će ostaviti djecu na čuvanje”, ističe Savićeva.

Njenu brigu dijeli i Saša Đukić, koji je prije četiri godine kupio stan u tom naselju očekujući znatno kvalitetniji život, a ne naselje u kojem, kako kaže, između niza zgrada oči bode prazna livada.

“Ovamo sam se doselio isključivo zato što su nam obećali da će biti vrtića”, rekao je razočarani otac dvoje djece.

Dodaje da se u slučaju Petrićevca vidi neravnomjeran odnos grada prema ulaganju u naselja.

“Centralni dio grada redovno se šminka i uređuje, a sve što je malo dalje, očigledno, nije bitno. Kada se pogledaju podaci, vidi se da odnos grada prema najmlađim stanovnicima nije dobar. Nedostatak igrališta i vrtića nije samo problem Petrićevca, nego i mnogih drugih mjesnih zajednica”, kaže Đukić.

Rusko Petković, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Petrićevac, kaže da je sramotno da jedno od najvećih gradskih naselja nema državni vrtić. Ističe da je ovoj velikoj mjesnoj zajednici, koja broji oko 10.000 stanovnika, neophodan državni vrtić.

Dodaje da samo u ogranku Ulice Jovice Savinovića u 12 kuća na svega 200 metara raste 40 djece. Jelena Kurtinović, direktor Centra za predškolsko vapitanje i obrazovanje, kaže da u tom naselju ima oko 100 mališna predškolskog uzrasta koji čekaju da se izgradi vrtić.

U Gradskoj upravi kažu da ove godine nije predviđena izgradnja vrtića u mjesnoj zajednici Petrićevac.

“Grad ima namjeru u naselju Petrićevac da gradi vrtić, koji će omogućiti određenom broju roditelja da djecu upišu u taj vrtić, ali kada će se pristupiti izgradnji još nije izvjesno”, rekli su u Gradskoj upravi.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/petricevac-naselje-sa-10-000-ljudi-bez-drzavnog-vrtica/?utm_source=BanjalukckeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=BanjalukckeVijestiSidebar||claudebot