U Banjaluci ne štede pare za vitak stas

Objavljeno: 28. 9. 2016 u 12:17h

Individualno vježbanje sa personalnim trenerima sve je popularnije, naročito među omladinom i pripadnicama ljepšeg pola. Mnogi ne pitaju za cijenu zarad dobrog izgleda, pa su za treninge spremni da izdvoje od 150 do 250 KM mjesečno.

“Porodila sam se prije četiri mjeseca i u trudnoći dobila više od 20 kilograma. Ne mogu dočekati da istopim višak koji mi je ostao nakon porođaja, jer se osjećam loše i tromo. Kako zbog bebe ne mogu da idem uveče na aerobik, angažovala sam trenera, s kojim se dogovaram o terminima. Treniramo četiri puta sedmično po sat. Njegove usluge su 250 KM mjesečno”, ispričala je tridesetdvogodišnja Ana O.

Kaže da nije ni slutila da ova usluga košta pola prosječne plate, ali da ne žali za novcem kada vježba daje rezultate.

“Nisam znala da je toliko skupo, ali nemam drugog izbora. Priuštiću sebi bar dva mjeseca individualnog treninga, a kasnije ću preostali višak kilograma pokušati da skinem šetnjom i samoinicijativnim vježbama”, rekla je ova Banjalučanka.

Vlasnik fitnes centra i licencirani personalni trener Goran Đurica kaže da su žene najvjerniji klijenti.

“Svaki personalni trening je prilagođen klijentu i njegovim mogućnostima i potrebama. Početkom i krajem svakog mjeseca mjerimo im fitnes formu. Nju čine stanje organizma, voda, masnoće, mišići i slično. Prije početka treniranja porazgovaramo sa klijentom o njegovom zdravstvenom stanju, fizičkim aktivnostima i ishrani. Nakon toga uradimo fitnes testove, pa tek tada krećemo sa treningom. Cijene treninga zavise od broja dolazaka i želja klijenata, jer nije svaki trening isti”, rekao je Đurica.

Ovaj trener sa decenijom staža u oblasti fitnesa kaže da radi sa ljudima svih starosnih doba, ali najčešće onima od 20 do 50 godina.

“I muškarci vježbaju, ali žene mnogo više, jer imaju manje iskustva vezanog za treniranje. Uglavnom dolaze tri puta sedmično”, kazao je Đurica.

Vlasnik jednog od najvećih fitnes studija u gradu Teofit Jusufagić, koji se fitnesom bavi više od 40 godina, kaže da su cijene standardne, ali da je veliko pitanje kakav je kvalitet usluga koje građani plaćaju.

“Danas mnogi sebe nazivaju trenerima, a pod upitnikom je njihova stručnost. U prosjeku sat i po do dva individualnog treninga košta 20 KM. To je optimalna cijena koju naplaćuju skoro svi treneri u gradu”, objasnio je Jusufagić.

Prostor

Teofit Jusufagić kaže da mnogi personalni treneri nemaju svoj prostor za rad, pa od klijenata traže da uplate termine u nekoj od teretana.

“Ni ovo baš nije profesionalno, ali šta da se radi? Danas su takva vremena da mnogi posao trenera shvataju isključivo kao dobar vid zarade”, rekao je Jusufagić.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/u-banjaluci-ne-stede-pare-za-vitak-stas/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot