Mame Banjaluke upozoravaju: Lažni doktor na Fejsbuku traži slike dječijih genitalija (Foto)

Objavljeno: 28. 9. 2016 u 14:56h

Roditelji iz Fejsbuk grupe “Mame Banjaluke” zabrinuti su nakon što im se izvjesna Mirela Artunović Miloševic, predstavila kao pedijatrica i ponudila online stručnu pomoć, a zatim, kako tvrde, u svojim upitima, pokazala simptomatično interesovanje za genitalije njihove djece!?

Zbog sumnji da se iza profila skrivaju namjere pedofila, kako su precizirale, dio roditelja obavijestiće danas nadležne institucije, dok stručnjaci apeluju na odgovornost roditelja i oprez prilikom korištenja online medija i objave fotografija djece.

Prema riječima majki, ista osoba, odnosno profil s fotografije se već nekoliko puta pojavljuje na Facebooku, ali s različitim identitetom.

mame-pedofil-1

“Ako je primijetite, blokirajte, prijavite ili javite najbližoj policijskoj stanici,” napisale su majke.

Jedna od majki je s njom vodila razgovor, kako bi pokazala i drugim majkama da je u pitanju lažni profil, a u slučaj je uključena i policija RS.

“Još uvijek nema zvanične prijave u policiji RS, ali je Fejsbuk profil u međuvremenu izbrisan” potvrđeno je “Nezavisnim” u MUP-u RS.

Prema tvrdnjama stručnjaka iz MUP-a RS za zloupotrebe online medija, a kako je “Nezavisnim” potvrđeno, u pitanju je klasičan model predatora.

mame-pedofil-2

“Mi ne možemo ništa tvrditi još uvijek, alije na osnovu pokazatelja koje do sada imamo, riječ o klasičnoj metodologiji pristupa i komunikacije potencijalnog predatora”, rekla je  Mirna Šoja, načelnica Odjeljenja za odnose s javnošcu u MUP-u RS.

To kako navode stručnjaci podrazumijeva pristup sagovorniku, odnosno potencijalnoj žrtvi, te dijeljenje interesovanja koja održavaju komunikaciju.

Izvor: ATV

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/mame-banjaluke-upozoravaju-lazni-doktor-na-fejsbuku-trazi-slike-djecijih-genitalija-foto/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])