Utvrđene nepravilnosti u ETŠ u Banjaluci: Komisija aljkavo odradila posao

Objavljeno: 26. 9. 2016 u 20:46h

Bodovanje kandidata za posao profesora srpskog jezika u Elektrotehničkoj školi u Banjaluci biće ponovljeno, jer je inspekcija utvrdila propuste u radu komisije.

Prosvjetni inspektori su na vrata ove škole pokucali nakon žalbe Slađane Plavšić, koja je tvrdila da je, po više osnova, oštećena na konkursu. Posao je izgubila za svega 0,14 bodova.

“Utvrđeno je da u svesci zapisnika sa sjednice nisu bila navedena pitanja iz testa sa tačnim odgovorima, niti su navedeni bodovi koje su kandidati dobili na intervjuu. Inspektorima je na uvid data posebna evidencija, koju su vodili članovi komisije” – kaže Dušanka Makivić, portparolka Inspektorata RS.

Ona je dodala da je konkursom tražen pripravnik, ali da je komisija razmatrala i prijave kandidata koji su ranije već stekli radno iskustvo.

Inspektor je naredio da se ponovi razmatranje prijava kandidata koji su se ranije prijavili na konkurs, a komisija će morati ponovo da pregleda dokumentaciju, pripremi pitanja za test sa tačnim odgovorima, ponovi testiranje i intervjuu, te sačini novu rang-listu.

Slađana Plavšić je tvrdila da su je članovi komisije Fuad Šodić, Svetozar Bojanić i Olivera Vujančević direktno oštetili tako što su prvo mijenjali pitanja dok je test trajao, nisu joj priznali neke tačne odgovore, za bodove je, tvrdi, zakinuta i na intervjuu, a nisu joj računati ni poeni na osnovu nekoliko mjeseci rada.

Ona je među 44 kandidata imala najbolji prosjek sa studija, 9,71, a trenutno je apsolvent na Odseku za ruski jezik, gdje je takođe jedan od najboljih studenata.

Inspekcija u OŠ „Borisav Stanković“

U Inspektoratu RS kažu da će uskoro biti poznati i rezultati kontrole u OŠ „Borisav Stanković“.

Inspektori ispituju da li je bilo nepravilnosti na konkursu na kojem su posao dobile tri učiteljice, od kojih su dvije snahe prosvjetara iz te škole.

Izvor: Blic

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/utvrdene-nepravilnosti-u-ets-u-banjaluci-komisija-aljkavo-odradila-posao/?utm_source=BanjalukckeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=BanjalukckeVijestiSidebar||claudebot