Otvoreno pismo banjalučkih srednjoškolaca

Objavljeno: 26. 9. 2016 u 17:01h

Savjeti učenika svih šesnaest banjalučkih srednjoškolskih ustanova odlučili su se udružiti, te napisati i uputiti “Otvoreno pismo” svim mladim kandidatima koji se nalaze na ovogodišnjoj listi za odbornika Skupštine grada Banjaluka.

Naime, srednjoškolci su odlučili progovoriti, zatražiti pravo glasa i svoje mjesto, pa su na taj način najavili debatu, na kojoj će razgovarati o svemu napisanom u pismu.

Debata između banjalučkih srednjoškolaca i mladih kandidata za Skupštinu Banjaluka (18-30 godina) će se održati 27. septembra, s početkom u 11 časova u banjalučkom Domu omladine, gdje će se moći otvoreno diskutovati o svim problemima koji muče učenike banjalučkih srednjih škola, od onih najbanalnijih, pa sve do najkrupnijih.

Otvoreno pismo prenosimo u cjelosti:

“Poštovani kandidati za gradonačelnika, poštovani kandidati za Skupštinu grada Banjaluka, predstavnici Savjeta učenika svih 16 srednjih škola grada Banjaluka, u ime svih srednjoškolaca grada Banjaluka, iznose Vam sljedeće zahtjeve/molbe:

  • delegiranje školskih policajaca, te njihovo patroliranje u domenu svih škola grada Banjaluka,
  • mogućnost korišćenja besplatnog bežičnog Internet signala (WiFi) u širem pojasu oko centra grada Banjaluka,
  • da srednjoškolci svih srednjih škola grada Banjaluka dobiju besplatne termine na Gradskom olimpijskom bazenu (Incelu) – dva puta sedmično po dva časa,
  • da učenici s odličnim opštim uspjehom dobiju besplatno članstvo u Narodnoj i univerzitetskoj biblioteci Republike Srpske,
  • redovno isplaćivanje srednjoškolskih stipendija,
  • da se obezbijedi kancelarija/prostor za sve srednjoškolce grada Banjaluka (računar, printer, Internet),
  • bolji higijenski uslovi u srednjim školama,
  • snadbijevanje srednjih škola osnovnim materijalima za rad (listovi, markeri, hamer papiri, besplatno printanje, zadaćnice, itd.),
  • osposobljavanje grijanja u svim srednjim školama grada Banjaluka,
  • obnavljanje fiskulturnih sala srednjih škola grada Banjaluka.

Ukoliko ispunite naše zahtjeve/molbe, banjalučki srednjoškolci, još više će početi da vrijednuju Vaš rad. Nadamo se da naše molbe nisu uzaludne i da će biti uvažene od strane predstavnika političkih partija, te njihovih kandidata za Skupštinu grada Banjaluka na predstojećim lokanim izborima.

S poštovanjem, unaprijed zahvalni predstavnici Savjeta učenika svih 16 srednjih škola grada Banjaluka”

Izvor: bbportal.info

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/otvoreno-pismo-banjaluckih-srednjoskolaca/?utm_source=SingleNajnovijeVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleNajnovijeVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])