Banjaluka: Na asfalt u Ulici Nenada Kostića čekaju godinama

Objavljeno: 26. 9. 2016 u 14:08h

Mještani ogranka Ulice Nenada Kostića u prigradskom naselju Zalužani jedini su stanovnici ove mjesne zajednice koji nemaju asfalt u ulici.

Dok se već godinama bore za asfaltiranje ulice, u šali vole da kažu da je grad za sve godine od sredstava koja je izdvajao za naspanje ulice od nje mogao da napravi ulicu kao onu u beogradskoj Skadarliji.

“U ovom naselju živim već dvadeset godina sa porodicom, nagledao sam se mnogo toga. Nažalost, mi te Skadarlije nemamo, već svakog dana idemo po nasipu, koji jake kiše znaju odnijeti”, kazao je Sekula Krmar, stanovnik ove ulice, inače najduže ulice u Banjaluci.

Ovaj ogranak broji oko 50 domaćinstava u kojima živi oko pedesetero djece, a i više od 20 starih i nemoćnih.

“Svake godine bojimo se zime, kako izaći iz kuće, kako djeca da odu u školu. Asfalt nam je obećavan 350 puta. Kucamo na sva vrata, ali svaki put dobijemo negativan odgovor. Žalosno je živjeti u prigradskom naselju i osjećati se kao u najruralnijom podruju. Nemamo asfalt, a ni snabdijevanje vodom nije na najbolji način riješeno, a nalazimo se tačno kod novoizgrađenog bazena za vodu. Tri godine trpjeli smo nemilosrdno prolaženje bagera, zabarikadiranu ulicu, da bi svi okolo dobili prikljuke na novi bazen i asfaltirane ogranke ulice sem nas”, kazala je jedna mještanka.

Iz MZ Zalužani kažu da asfaltiranje ove godine spada među prve koji treba da budu riješeni. Ranko Makić 23 godine živi u ovoj ulici. Kako kaže, zbog uzaludne borbe da se dobije pare asfalta ispaštaju i najmlađi naraštaji.

“Na zimu sam se navikao, mogu se snaći, ali najgore je za školarce. Nemamo uslove za život dostojne čovjeka u 21. vijeku, infrastruktura je u katastrafalnom stanju. U Gradskoj upravi svaki put kada se požalimo dobijamo odgovor da saniranje ulice nije planirano za ovu godinu”, istakao je Makić.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-na-asfalt-u-ulici-nenada-kostica-cekaju-godinama/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])