Banjalučki sudija preživio dramu: Ovo je pokušaj ubistva!

Objavljeno: 26. 9. 2016 u 12:22h

“Ovo nije bila prijetnja, već pokušaj ubistva. Još se tresem i suze su mi u očima”, rekao je Ognjen Valjić.

Šokantnu izjavu ponajbolji bosanskoherceghovački fudbalski sudija dao je nakon utakmice u Širokom Brijegu u kojem je istoimeni domaći klub remizirao sa Sarajevom (2:2), što je, očigledno, razbjesnilo pojedine domaće navijače.

Valjić tvrdi da su on i njegove kolege Senad Ibrišimbegović iz Travnika i Sreten Udovičić iz Prijedora, kao sudačka trojka, ispraćeni psovkama sa stadiona Pecara, ali i da je to bila samo uvertira za scene koje su potom uslijedile na cesti i koje lede krv u žilama.

“Udovičić i ja smo odmakli pet kilometara od grada, u pravcu prema Banjaluci, kada je crveni Ford Focus prošao pored nas, a zatim naglo zakočio i prepriječio nam cestu.”

“Samo zahvaljujući pribranosti mog kolege Udovičića uspjeli smo izbjeći najgore. Imali su namjeru da nas ubiju, jer su nas gurali prema provaliji. Iza sebe imam milion pređenih kilometara, ali da sam ja bio za volanom, ne bismo ostali živi”, nastavlja šokantnu ispovijest Valjić i dodaje da tu nije bio kraj ovom hororu.

“Nakon dvije minute, ponovo su tri automobila prošla i opet nam prepriječila put. Udovičić je uspio na vrijeme zakočiti i voziti nekih pola kilometra unazad. Kad smo se okrenuli pozvali smo policiju. Niko nam se nije javio. Potom smo kontaktirali Salema Prolića iz Fudbalskog saveza BiH.

“On je uspio kontaktirati policijske specijalce, koji su nas pozvali i obavijestili da dođemo na određeno mjesto, gdje su nas čekali”, kaže Valjić.

Nakon toga su, kaže, Udovičić i on dali izjave u policijskoj stanici u Širokom Brijegu.

“Još smo u policiji. Suze su mi u očima, ovo više nije sport”, rekao je šokirani Valjić.

Prema riječima Valjića, trećem sudiji Ibrišimbegoviću automobil je na parkingu pogođen flašom i kamenom.

Izvor: avaz.ba

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjalucki-sudija-prezivio-dramu-ovo-je-pokusaj-ubistva/?utm_source=NajnovijeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=NajnovijeVijestiSidebar||claudebot